Scholencampus Peer

Scholencampus Peer

Project
Door: Petra Starink | 21-10-2014

In België is de bouw van Scholencampus Peer gestart. Het ontwerp is gemaakt door Bekkering Adams architecten. De komende maanden zal een nieuwe campus verrijzen met een middelbare school, basisschool, sportcomplex en een internaat. De campus wordt gebouwd rondom een park met diverse sportfaciliteiten. Het landschapsontwerp werd gemaakt door Bureau B+B Stedebouw en Landschapsarchitectuur.

Met de nieuwbouw die een oppervlakte heeft  van 18.500 m2 is de campus het derde grootste project binnen de publiek-private samenwerking  Scholen van Morgen. Dit is een actie van de Vlaamse overheid waarbij ruim 200 scholen gerenoveerd of nieuw gebouwd worden.

De campus ligt direct in de nabijheid van het centrum van Peer. De groene ruimte in het hart van het gebied is na schooluren vrij toegankelijk. Rondom dit groene hart zijn de gebouwen gegroepeerd. De schoolterreinen zijn afgeschermd van het park door een pergola. Door de schakering van gebouwen, overdekte speelpleinen, en buitenruimten ontstaat een divers speel- en leerlandschap, met ruimte voor een scala aan activiteiten.

Ieder gebouw heeft een eigen identiteit met een karakteristiek silhouet. Er is gebruik gemaakt van zowel robuuste als verfijnde materialisering en detaillering. De structuur van de gebouwen is flexibel van opzet. De speciale en gezamenlijk te gebruiken ruimtes zoals de centrale hal en de polyvalente ruimte, zijn vormgegeven als krachtige ruimtes die in materiaal, kleur en lichttoetreding de dragers van het gebouw zijn.  Ze zijn uitgewerkt als expressieve accenten die het gebouw verankeren in de omgeving. Een belangrijke component van het plan is de duidelijke zonering van de gebouwen waardoor meervoudig gebruik mogelijk is en de campus overdag als ’s avonds te gebruiken is.

Projectgegevens

Locatie Peer, België
Architect Bekkering Adams architecten
Opdrachtgever DBFM Scholen van Morgen
Landschapsontwerp Bureau B+B Stedebouw en Landschapsarchitectuur
Technische ondersteuning Bureau Bouwtechniek
Adviseur technieken Ingenium nv
Adviseur stabiliteit ABT Belgie nv
Beeld Bekkering Adams architecten

Gerelateerd

Tags: , ,