Slimme zonwering in gerenoveerde tussenwoning

Slimme zonwering in gerenoveerde tussenwoning

Door: Petra Starink | 11-04-2016

In de Bemmelenlaan in Utrecht heeft BYTR architecten uit Rotterdam een tussenwoning uit de jaren 30 volledig gerenoveerd. De woning is van onder tot boven volledig aangepakt waardoor de woonoppervlakte enorm is vergroot.

Bijna alle ruimten in de woning zijn aangepakt. De woonkamer met uitbouw, de keuken, de 2 badkamers, balkon en groendak, en de zolderetage met dakkapellen.

Slimme zonwering

De opdrachtgevers, de bewoners van het huis wilden graag extra daglicht   in de woning, maar er moest ook rekening worden gehouden met een teveel aan daglicht. Er is daarom gekozen voor een zonnescherm dat op een slimme manier kan worden weggewerkt. Dus geen lelijke zonwering als het niet gebruikt wordt. De woning is in 2015 opgeleverd.

Projectgegevens

Naam projectWoning Utrecht
LocatieBemmelenlaan, Utrecht
ArchitectenbureauBYTR architecten, Rotterdam
ProjectarchitectRichèl Lubbers 
Gebruiker(s)Particulier
HoofdaannemerAannemersbedrijf Sondervan BV
Adviseur constructieFrank Folten
Adviseur installatiesJ.S.O Elektrotechniek B.V.
Adviseur bouwkostenWim Hofman
Oplevering2015
BeeldStijnStijl fotografie

Gerelateerd

Tags: , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.