Slimme zonwering in gerenoveerde tussenwoning

Slimme zonwering in gerenoveerde tussenwoning

Door: Petra Starink | 11-04-2016

In de Bemmelenlaan in Utrecht heeft BYTR architecten uit Rotterdam een tussenwoning uit de jaren 30 volledig gerenoveerd. De woning is van onder tot boven volledig aangepakt waardoor de woonoppervlakte enorm is vergroot.

Bijna alle ruimten in de woning zijn aangepakt. De woonkamer met uitbouw, de keuken, de 2 badkamers, balkon en groendak, en de zolderetage met dakkapellen.

Slimme zonwering

De opdrachtgevers, de bewoners van het huis wilden graag extra daglicht   in de woning, maar er moest ook rekening worden gehouden met een teveel aan daglicht. Er is daarom gekozen voor een zonnescherm dat op een slimme manier kan worden weggewerkt. Dus geen lelijke zonwering als het niet gebruikt wordt. De woning is in 2015 opgeleverd.

Projectgegevens

Naam project Woning Utrecht
Locatie Bemmelenlaan, Utrecht
Architectenbureau BYTR architecten, Rotterdam
Projectarchitect Richèl Lubbers  
Gebruiker(s) Particulier
Hoofdaannemer Aannemersbedrijf Sondervan BV
Adviseur constructie Frank Folten
Adviseur installaties J.S.O Elektrotechniek B.V.
Adviseur bouwkosten Wim Hofman
Oplevering 2015
Beeld StijnStijl fotografie

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.