Speelse S-wanden in kleurrijk kantoor

Speelse S-wanden in kleurrijk kantoor

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-09-2006

Projectgegevens

Ontwerpteamir Jeanne Dekkers, m.m.v. ir Helga Snel, ir Petra Meyer
OpdrachtgeversSenter, Den Haag
HoofdaannemerBouwcombinatie Centre Court, Den Haag
Projectcoördinatorir Frank Segaar
Adviseur installatiesDeerns, Rijswijk
S-wandVerwol
Opleveringfebruari 2003
VloeroppervlakFunctioneel 9000 m2
Bouwkostenbouwsom € 4.495.000, incl. installaties (€ 1.270.000), excl. inrichting en BTW
TekstPeter Visser
Foto'sBouw

Senter, agentschap van het Ministerie van EZ, houdt zich bezig met innovatie en internationale samenwerking. De bijna 500 werknemers zijn jong en het interieur van het nieuwe kantoor moest dit uitdrukken. Jeanne Dekkers maakte met S-wanden speelse slingers in een kleurrijk, innovatief kantoor.

Senter huurt in het gebouw CentreCourt (KOW stedenbouw en architectuur) een deel van begane grond, tweede en derde verdieping. Op de begane grond treft de bezoeker de receptie, een vergaderzaal en de frontoffice. De verdiepingen, rond een overdekt binnenhof, huisvesten de kantoren.

Medewerkers werken regelmatig buitenshuis. De keuze viel daarom op een flexibele kantoorinrichting zonder vaste werkplekken. Dat bespaart vierkante meters. Nadeel is het wat saaie en steriele uiterlijk. Dat versterkte de wens van een levendige inrichting.

S-wanden, slingerende systeemwanden, verdelen de ruimte in kleinere eenheden. De S-wanden bieden plaats aan pantry’s, kopieerruimten, bespreekkamers, garderobes en rookruimten. Elke S-wand heeft een eigen kleur, die terugkomt in de vloerbedekking van de omsloten ruimten. De S-wanden hebben onder en boven een open strook: de kleuren stralen via vloer en plafond af op de omgeving.

De vergaderzalen langs de gesloten buitengevel zijn thematisch uitgevoerd met als onderwerp ‘ontdekkingsreizigers’. Het thema verwijst naar het internationale karakter van Senter. Klassieke stoelen en kasten vormen een contrast met het moderne meubilair in de kantoren.

De binnenhof op de BG is een gezamenlijke ruimte voor alle huurders van het gebouw. Zodra de overige gebruikers in het kantoor zijn getrokken, gaat de binnenhof plaats bieden aan een bedrijfsrestaurant en kinderopvang.

     

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.