Cultureel en sportcomplex Safari

Cultureel en sportcomplex Safari

Door: Petra Starink | 17-12-2013

In het centrum van Maarssenbroek is het multifunctioneel gebouw Safari opgeleverd. Interieurarchitect Koert Broekman heeft samen met Nordic Silence een uitgekiend arkoestisch plan opgesteld. Het gebouw bestaat uit een bibliotheek, dansstudio, fysiotherapiepraktijk, bar, zwembad, sporthal en jeugdcentrum.

Bij de ingebruikname van het gebouw bleek dat de ruime entree van het complex te kampen had met nagalm. Ook klaagde de uitbater van de bar dat de lounge te kil aandeed waardoor er weinig mensen gebruik maakte van de horeca.

Interieurarchitect Koert Broekman werd vervolgens benaderd om beide problemen op te lossen. Samen met  Nordic Silence werd een uitgekiend akoestisch plan opgesteld.

Voor Safari zijn maatwerk oplossingen ontworpen waarbij de belangrijkste bronnen van geluid werden aangepakt en tegelijkertijd recht werd gedaan aan de eigentijdse architectuur van de ruimte. Door gebruik te maken van rijke materialen en sprekende kleuren is eveneens meer warmte gecreëerd.

Voordat de opdracht definitief werd gegund, is door het bureau K+ Adviesgroep een  expertberekening uitgevoerd waarbij alle voorzieningen werden doorgerekend op effect. Uitkomst was dat ruim 70% van de nagalm zou worden weggenomen.  Een en ander gebaseerd op de strenge norm zoals die door de Rijksgebouwendienst voor publieke gebouwen wordt gehanteerd.

Alle producten zijn geproduceerd door  Akustikmiljȏ. De basis wordt gevormd door een gepatenteerd akoestisch polyester EcoSUND ® gestoffeerd met 100% wolvilt. Door het polyester realiseren alle voorzieningen standaard de hoogste akoestiche prestaties conform klasse A (EN ISO 11654) en zijn ze volledig brandveilig conform Klasse 1 (B-s1,d0).

Projectgegevens

LocatieBisonspoor 236 ,Maarsenbroek
InterieurarchitectKoert Broekman-Studio Broekman
ArchitectMark Feron-AGS architects
Project managementKees Lamberts-Convisie
AkoestiekBram Roose-Nordic Silence
OpdrachtegverGemeente Stichtse Vecht-Sportfondsen
FotografieNordic Silence

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.