Sportaccommodatie VV Capelle

Sportaccommodatie VV Capelle

Door: Petra Starink | 28-01-2013

Onlangs is door MoederscheimMoonen Architects het nieuwe onderkomen van Topklasse voetbalvereniging VV Capelle opgeleverd. Het nieuwe complex met kantine en kleedfaciliteiten is tezamen met de realisatie van nieuwe velden de eerste stap in de totale modernisering van Sportpark ’T Slot in Capelle a/d IJssel. MoederscheimMoonen was verantwoordelijk voor het gebouwontwerp, het terrein, en de totale bouwbegeleiding van het hele project.

Het ontwerp is een resultante van de opdeling in de beide functiegebieden en de nauwkeurige inpassing in de huidige situatie. Het ontwerp diende dusdanig vormgegeven te worden dat een groot deel van de bestaande functies (zoals de kantine en enkele kleedfaciliteiten) tot oplevering van de nieuwbouw volledig zouden kunnen blijven functioneren.

Projectgegevens

Ontwerp MoederscheimMoonen Architects
Opdrachtgever Gemeente Capelle a/d IJssel
Programma Kleedfaciliteiten, horeca, multifunctionele ruimtes
Status Opgeleverd
Projectteam Erik Moederscheim, Ruud Moonen, Julia Gegg, Jim de Koning
BVO 750 m2
Fotografie Luuk Kramer
Locatie P.C. Boutenssingel 1, Capelle aan den IJssel

In het ontwerp heeft de kantine een uitgesproken en transparant karakter gekregen; een stoer zwart paviljoen met veel glas georiënteerd op de speelvelden. De verschillende uitsneden voor deze glasvlakken worden geaccentueerd met groene tinten, waarmee de clubkleur van VV Capelle wordt gecommuniceerd. De kleedlokalen zijn gehuisvest in de robuuste rug van het gebouw; een bakstenen volume met geclusterde en omkaderde deuropeningen aan de buitenzijde. Door de ontkoppeling van beide functies in twee afzonderlijke vormen is het project in de toekomst ideaal uit te breiden met meer kleedlokalen zonder de kwaliteiten van het ontwerp te verstoren. Het project is medio 2012 opgeleverd.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.