Stack en Duet Haarlem van Mulderblauw architecten

Stack en Duet Haarlem van Mulderblauw architecten

Door: Petra Starink | 24-10-2017

Stack & Duet Haarlem zijn 2 gebouwen met 98 appartementen voor starters en 14 eengezinswoningen. Het ontwerp is van Mulderblauw architecten. Stack is ontworpen voor de starters. In de eengezinswoningen Duet kan de begane grond gebruikt worden als bedrijfsruimte en op de eerste verdieping is de woonomgeving waarmee wonen en werken wordt gecreëerd. De gebouwen Stack & Duet zijn genomineerd voor de Lieven de Key Penning 2017.

Ontwerp uit 3 bouwvolumes

Het ontwerp van Mulderblauw architecten bestaat uit drie bouwvolumes die in maat en hoogte reageren op de stedenbouwkundige situatie in de omgeving. Het gewenste hoogteaccent wordt bereikt door het appartementengebouw aan de noordzijde. De vormgeving van dit blok is in sterke mate beïnvloed door de geluidbelasting op de beide woongevels. Door inventieve oplossingen met glazen geluidschermen en geluidwerende galerijen is hier een prettig woonklimaat gecreëerd.

Binnenterrein

De lagere woonblokken met ruime stadswoningen sluiten in hoogte aan op de bestaande woningen. Door de compositie van de volumes is er een geluidsluw binnenterrein ontstaan waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Voor het binnenterrein koos Mulderblauw architecten voor de toepassing van zachte materialen, om contrast met de stedelijke buitengevels te creëren.

Afgebouwde woningen

De doelgroep en locatie voor de 98 appartementen zijn de aanleiding voor de naam van dit deel van het project; Stack starters on track. Met zaken als hoogwaardig afgebouwde woningen, centrale Wifi-voorzieningen en deelauto’s voor de bewoners wordt de doelgroep van starters op eigentijdse en unieke wijze aangesproken. Waar Stack specifiek is ingericht voor starters, is het project Duet een combinatie van wonen en werken. De 14 zeer ruime eengezinswoningen beschikken naast het woongedeelte over een praktijkruimte op de begane grond.

De gebouwen liggen aan de Leidsevaart en liggen gunstig ten opzichte van het station, strand en centrum van Haarlem.

Projectgegevens

Naam project Stack en Duet
Locatie Leidsevaart, Westelijke Randweg, Haarlem
Programma/functie 98 appartementen  14 eengezinswoningen  550 m2 bedrijfsruimte 2400 m2 halfverdiepte kelderbak
Architectenbureau Mulderblauw architecten
Opdrachtgever(s) HBB Planontwikkeling
Oplevering 2016
Beeld Muriel Janssen

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.