Staybridge Suites aan Haagse Hofvijver

Staybridge Suites aan Haagse Hofvijver

Door: Petra Starink | 22-05-2018

Tegenover de Hofvijver en het Binnenhof, heeft Mulderblauw architecten het ontwerp gemaakt voor de transformatie van een kantoorpand naar een residentieel hotel. Het Staybridge Suites The Hague – Parliament wordt een extended stay hotelconcept, met 101 zogeheten suites.

Hotel verdeeld over drie gebouwen

Het hotel is verdeeld over drie gebouwen. Twee van de gebouwen zijn gelegen aan de Lange Vijverberg en hebben belangrijke historische waarde; één ervan is monumentaal en beide zijn beschermd stadsgezicht. De entree van het monumentale gebouw vormt de entree naar het hotel. De rijke geschiedenis van de locatie vormt het startpunt voor de indeling van het hotel en de uitwerking van het interieurontwerp.

Traditioneel kleurenpallet

De bestaande entree biedt toegang tot het atrium; een romantische binnenplaats die de drie verschillende gebouwdelen verbindt. Hier bevindt zich tevens de lobby van het hotel waardoor het atrium als centrale ruimte fungeert. Het historische karakter wordt als thema verder doorgezet door het gebruik van lambriseringen, afwerkingen in messing en een traditioneel kleurenpallet van rijk diepblauw en warm okergeel.

Uitzicht op hofvijver

Op de begane grond, aan de zijde van de Lange Vijverberg, zijn twee monumentale kamers gesitueerd. Deze kamers bieden de gasten een comfortabele plek en een uitzicht over de Hofvijver en het Binnenhof. Op de eerste verdieping bevinden zich tevens twee monumentale ruimtes, deze zijn getransformeerd tot hotelkamers. In deze unieke stijlkamers zijn de oorspronkelijke historische boekenkasten, paneeldeuren en sierplafonds behouden. De overige 99 hotelkamers zijn modern vormgegeven en refereren voornamelijk in kleur naar de rijke historie.

Staybridge Suites The Hague

Het hotel wordt de eerste Staybridge Suites van Nederland, waartoe ook het pas op het Noordeinde geopende Hotel Indigo behoort. Doorgaans verblijven gasten hier voor een periode van twee dagen tot twee maanden. Het ontwerp van de kamers en publieke ruimten kent dan ook een comfortabel, huiselijk en kwalitatief hoogwaardig interieur dat perfect aansluit bij de doelgroep van Staybridge Suites.

Projectgegevens

Naam project Staybridge Suites The Hague
Locatie Lange Vijverberg 10-11, Den Haag
Programma/functie 101 hotelkamers
Architectenbureau Mulderblauw Architecten
Opdrachtgever(s) Borealis Hotel Group
Start bouw Bouwuitvoering
Bruto vloeroppervlakte 7.600 m²
Beeld Muriel Janssen

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.