Gekleurde trappenhuizen in de Sterrenstorm

Gekleurde trappenhuizen in de Sterrenstorm

Door: Petra Starink | 14-02-2017

In Duinwijk, een naoorlogse uitbreidingswijk van IJmuiden heeft Snitker/Borst Architecten het nieuwbouwproject Sterrenstorm ontworpen dat bestaat uit 35 appartementen en een halfoverdekte parkeergarage. De architectuur van het woongebouw wordt gekenmerkt door aandacht voor metselwerk en zorgvuldige detaillering.

Duinwijk is een naoorlogse uitbreidingswijk van IJmuiden. Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door Willem Dudok. Het nieuwbouwproject Sterrenstorm heeft een blok met portieketage woningen aan de Planetenweg vervangen. Om de samenhang in de buurt te behouden sluit het project met karakteristieke schuine kap en schoorstenen aan bij de architectuur van de bestaande bebouwing in Duinwijk.

Aandacht voor metselwerk

Vanwege de stevige zeewind zijn de balkons als beschutte buitenkamers binnen de gevel gesitueerd. De kapverdieping bevat brede woningen met royale dakterrassen. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp en zonneboilers. Door een slim leidingverloop zijn de woningplattegronden eenvoudig aanpasbaar.

Gekleurde trappenhuizen

De trappenhuizen geven doorzicht vanaf de straat naar het binnenterrein en vanaf de dak verdieping naar de begane grond. Kunstenaar Krijn de Koning heeft een kunstwerk gemaakt waarmee hij de ruimtelijkheid van de trappenhuizen heeft benadrukt. De wandschilderingen strekken zich uit van de entreehal tot de nok van het gebouw. Elk trappenhuis heeft een eigen kleur gekregen.

Projectgegevens

Naam project Sterrenstorm
Locatie Planetenweg 276-336, IJmuiden
Programma/functie 35 sociale huur appartementen, halfoverdekte parkeergarage
Architectenbureau Snitker/Borst/Architecten
Projectarchitect Leen Borst, Mark Snitker
Projectteam Brigitte Kwa, Katja Pötsch, Victor Breña Calvo, Arnaud Dambrine, Vera Messana, Jordi Guerra Llimos, Sean Attley, Youri Ballieux, Milos Dimitrijevic
Opdrachtgever(s) Woningbedrijf Velsen
Hoofdaannemer Bot Bouw, Heerhugowaard
Beeldend kunstenaar Krijn de Koning
Adviseur constructie Pieters Bouwtechniek, Haarlem
Adviseur installaties Technisch Adviesbureau Sanes, Almere
Start bouw 2012
Oplevering 2013
Bruto vloeroppervlakte 4.805 m²
Bruto inhoud 14.334 m³
Beeld Roos Aldershoff  

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.