Gekleurde trappenhuizen in de Sterrenstorm

Gekleurde trappenhuizen in de Sterrenstorm

Door: Petra Starink | 14-02-2017

In Duinwijk, een naoorlogse uitbreidingswijk van IJmuiden heeft Snitker/Borst Architecten het nieuwbouwproject Sterrenstorm ontworpen dat bestaat uit 35 appartementen en een halfoverdekte parkeergarage. De architectuur van het woongebouw wordt gekenmerkt door aandacht voor metselwerk en zorgvuldige detaillering.

Duinwijk is een naoorlogse uitbreidingswijk van IJmuiden. Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door Willem Dudok. Het nieuwbouwproject Sterrenstorm heeft een blok met portieketage woningen aan de Planetenweg vervangen. Om de samenhang in de buurt te behouden sluit het project met karakteristieke schuine kap en schoorstenen aan bij de architectuur van de bestaande bebouwing in Duinwijk.

Aandacht voor metselwerk

Vanwege de stevige zeewind zijn de balkons als beschutte buitenkamers binnen de gevel gesitueerd. De kapverdieping bevat brede woningen met royale dakterrassen. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp en zonneboilers. Door een slim leidingverloop zijn de woningplattegronden eenvoudig aanpasbaar.

Gekleurde trappenhuizen

De trappenhuizen geven doorzicht vanaf de straat naar het binnenterrein en vanaf de dak verdieping naar de begane grond. Kunstenaar Krijn de Koning heeft een kunstwerk gemaakt waarmee hij de ruimtelijkheid van de trappenhuizen heeft benadrukt. De wandschilderingen strekken zich uit van de entreehal tot de nok van het gebouw. Elk trappenhuis heeft een eigen kleur gekregen.

Projectgegevens

Naam projectSterrenstorm
LocatiePlanetenweg 276-336, IJmuiden
Programma/functie35 sociale huur appartementen, halfoverdekte parkeergarage
ArchitectenbureauSnitker/Borst/Architecten
ProjectarchitectLeen Borst, Mark Snitker
ProjectteamBrigitte Kwa, Katja Pötsch, Victor Breña Calvo, Arnaud Dambrine, Vera Messana, Jordi Guerra Llimos, Sean Attley, Youri Ballieux, Milos Dimitrijevic
Opdrachtgever(s)Woningbedrijf Velsen
HoofdaannemerBot Bouw, Heerhugowaard
Beeldend kunstenaarKrijn de Koning
Adviseur constructiePieters Bouwtechniek, Haarlem
Adviseur installatiesTechnisch Adviesbureau Sanes, Almere
Start bouw2012
Oplevering2013
Bruto vloeroppervlakte4.805 m²
Bruto inhoud14.334 m³
BeeldRoos Aldershoff  

Gerelateerd

Tags: , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.