Stimulerende mediatheek

Stimulerende mediatheek

Project
Door: Petra Starink | 20-12-2012

In Scheveningen is de nieuwe mediatheek van de Franse school in Den Haag het Lycee van Gogh opgeleverd. Een samenwerkingsverband van de bureaus Atelier Koller en ScheurwatervandenHoven uit Rotterdam.

Scheurwatervandenhoven heeft in december vorig jaar de eerste prijs gewonnen bij een besloten prijsvraag. Het doel van de opgave was een stimulerende studieomgeving te ontwerpen die is toegerust voor digitale studiemiddelen. Een belangrijk uitgangspunt van het winnende ontwerp is dat de mediatheek een overzichtelijk en uitnodigende verblijfsruimte moest worden. Daarom is besloten de ruim 20.000 boeken onder te brengen in een 43 meter lange boekenwand. Zo ontstaat ruimte voor een helder verblijfsgebied die nieuwe indelingen in de toekomst mogelijk maakt zonder dat hiervoor het wezen van de ruimte wordt aangetast. In de ruimte bevinden zich naast een informatiebalie verschillende soorten studie- en werkplekken. De leerlingen kunnen er individueel en in groepsverband werken.

Speciaal voor de mediatheek is een digitale leestafel ontworpen waarin 16 iPads in schoolbank-achtige vakjes zijn geïntegreerd. Buiten schooltijd kan de leestafel ook dienst doen als bijzondere bijeenkomstlocatie . Onderdeel van de verbouwing was tevens het betrekken van een naastgelegen auditorium en een informaticalokaal bij de mediatheek. Deze twee ruimtes zijn tegelijkertijd gemoderniseerd.

Projectgegevens

Locatie Scheveningseweg 237 , Scheveningen
Ontwerp Scheurwatervandenhoven, Atelier Koller,
Oplevering November 2012
Programma Studieomgeving toegerust met digitale studiemiddelen

Atelier Koller is het bureau van de in Den Haag gevestigde Oostenrijkse architect en journalist Michael Koller. ScheurwatervandenHoven werd in 2009 opgericht door de architecten Maarten Scheurwater en Olivier van den Hoven. Eerder won ScheurwatervandenHoven de ‘Reypoort’ prijsvraag in Den Haag Transvaal met een ontwerp voor een Stadskas.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.