Studioninedots transformeert De Key

Studioninedots transformeert De Key

Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-06-2018

Het hoofdkantoor van woningcorporatie De Key in Amsterdam wordt door Studioninedots getransformeerd naar een duurzaam en toegankelijk stadskantoor, door het huidige complex aan de Hoogte Kadijk te behouden en er 2 vestigingen efficiënt samen te voegen. Er wordt een ensemble van 3 werkgebouwen aan binnen- en buitenzijde tot een eenheid gesmeed. Centraal in de transformatie staat het verbinden van de ruimte op de begane grond. Door een reeks slimme inventies wordt het kantoor verrijkt met een keur aan werkplekken en ruimtes voor ontmoeting, en krijgt het een uitstraling passend in de buurt. De Key vindt bovendien dat hun vraag naar een toekomstbestendige werkomgeving met een BREEAM In-Use score Excellent en met collectieve en flexibele ruimtes ruimschoots is beantwoord.

Flexibele werkvormen

Verbinden was het leidend principe bij het ruimtelijk ontwerp. De Key versterkt haar identiteit van stads-corporatie door vestigingen samen te brengen in het bestaande kantoor aan de Hoogte Kadijk en daar het gebouw sterker te verankeren in de buurt. Door de invoering van flexibele werkvormen wordt het er mogelijk om met meer mensen in hetzelfde gebouw te werken. De nieuwe indeling is vooral ontworpen om onderlinge ontmoeting te stimuleren. Uiteenlopende ruimtes, waar specifieke werkzaamheden naar aard worden gefaciliteerd, het gebruik van natuurlijke materialen, transparantie, een overvloed aan daglicht én de ruime aanwezigheid van groen vergroten er het welzijn van gebruikers en omwonenden.

Verbinden van ruimtes op de begane grond

Centraal in de transformatie staat het verbinden van de ruimtes op de begane grond. Daar worden bijzondere ruimtes voor informeel overleg gesitueerd: het collectieve restaurant aan de Kruithuisstraat, de gemeenschapsruimte aan de Hoogte Kadijk, het separaat te programmeren Werklab in de Houtsmaloods en, bij mooi weer, zelfs de tuin daartussen. De drie bouwdelen en de tuin worden als met een lint bijeengebonden met een doorlopende structuur van betonnen kaders, open of voorzien van glazen puien.

Projectgegevens

Naam projectDe Key
LocatieHoogte Kadijk , Amsterdam
ArchitectenbureauTeam: Studioninedots, DZAP, Techniplan, DPA, Bouwadviesbureau Strackee, Skaal Bouweconomisch Adviesbureau, DELVA Landscape Architects/Urbanism, Wijngaarde & partners
ProjectarchitectDZAP, Techniplan, DPA, Bouwadviesbureau Strackee, Skaal Bouweconomisch Adviesbureau, DELVA Landscape Architects/Urbanism, Wijngaarde & partners
ProjectteamDesignteam: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
Oplevering2020
BeeldStudioninedots, DELVA Landscape Architects/Urbanism

Gerelateerd

Tags: , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.