Suites entresols in Hotel Arena

Suites entresols in Hotel Arena

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-10-2006

Projectgegevens

Architect IDing design, Amsterdam
Opdrachtgever Hotel Arena, Amsterdam
Hoofdaannemer De Nijs, Warmenhuizen
Adviseur constructies en bouwfysica Qbay, Amsterdam
Adviseur installaties Brandwijk, Heiloo
Adviseur bouwmanagement IDing design, Amsterdam
Oplevering 14 mei 2004
Bouwsom € 300.000 incl. installaties, excl. inrichting en BTW
Tekst Iris Knapen
Foto's Ger van der Vlugt

Het hotel heeft een groot aantal modern ingerichte kamers, een trendy club, lounge, restaurant en bar. Hieraan zijn zes suites toegevoegd, ontworpen en ingericht door het ontwerpbureau IDing design.
IDing design baseerde zijn ontwerp op de drie belangrijkste functies van een hotelkamer: slapen, opfrissen en ontspannen. De beschikbare ruimte, die per suite verschilt, is optimaal benut. In de hogere smallere kamers zijn split-levels aangebracht; de entresols fungeren als slaapgedeelte. De badkamers, soms zeer royaal van afmeting, zijn op logische wijze in de ruimte geplaatst: in de split-levelkamers meestal onder de entresol en in de ruimere kamers op als langgerekte ruimte tegen de achterwand, onder een hoog tongewelf of als afzonderlijk kubusvormig element. Stroken glas in de badkamerwand zorgen voor intieme doorkijkjes en een optische continuering van de ruimte.

Via kleur-en materiaalgebruik streefden de ontwerpers naar een intieme en uitnodigende uitstraling. Daarom werden houten vloeren gelegd op de begane grondgedeelten en kregen de entresols een bruingrijze vloerbedekking. De houten vloeren lopen gedeeltelijk door op de wanden. Wanden en gordijnen werden uitgevoerd in wit- en bruingrijstinten.
Oude hergebruikte interieurelementen werken sfeerverhogend en maken de historie van het gebouw voelbaar. De gewelfde plafonds van de oudbouw dienen op verschillende plaatsen als verticale afsluiting van de ruimte. De grote hoge ramen van het voormalige weeshuis brengen veel daglicht in de kamers.

     

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.