Ter Marsch & Co in oude slagerij

Ter Marsch & Co in oude slagerij

Door: Petra Starink | 20-05-2014

In de Witte de Withstraat in Rotterdam is de horecagelegenheid Ter Marsch & Co geopend. Deze bar met keuken werd ontworpen door ScheurwatervandenHoven en Antonia Reif. In de zomer van 2013 werden een aantal panden in de Witte de Withstraat grondig gerenoveerd. In de voormalige slagerij uit 1910 zag uitbater Pim de Lange een geschikte plek voor een nieuwe horecagelegenheid waar echte vleesliefhebbers tot laat in de avond terecht kunnen.

Rauwe elementen

Bij de verbouwing werd een oude lichtbak van de gevel gehaald en daarachter kwam een glas-in-lood pui tevoorschijn. In de pui  bevonden zich de letters Ter Marsch & Co, een verwijzing  naar de oude slagerij die in het pand had gezeten. Besloten werd om die naam van het pand te behouden en het interieur zoveel mogelijk laten zoals het was. De ruimte was helemaal leeg, er was zelfs geen toilet. Architecten Olivier van den Hoven en Antonia Reif besloten om vrijmoedig met de ruimte te spelen en er enkele rauwe en eenvoudige elementen aan toe te voegen. De open keuken in het souterrain is goed zichtbaar vanaf de bar op straatniveau.  Op de nieuwe entresol staan tafeltjes waaraan je kunt eten. In het interieur is de combinatie van oud en nieuw goed zichtbaar.

Grof en glad

Veel materialen zijn onbehandeld gebleven. De stalen balken zitten nog in de menie en de trap, leuning en de toiletdeuren zijn van onbehandeld staal. Het grof metselwerk aan de lange wand werd zo gelaten. Boven de bar hangen eenvoudige peertjes in sierlijke boogjes. Glad en grof komen in het interieur nergens zo duidelijk samen als in de bar zelf. Het blad van de bar is van Italiaans Arabesco marmer. De ombouw van de bar is gemaakt door pallethout. Achter de nieuwe wand zijn de toiletten en installaties gebouwd. Aan de wand achter de bar is een Dry Aged Cabinet geplaatst, een kast waarin vlees nog verder wordt gerijpt. In deze kast zijn de entrecotes duidelijk zichtbaar zodat het vlees een prominente rol speelt in dit interieur.

Projectgegevens

Gerealiseerd2014
Netto vloeroppervlak55 m2
LocatieWitte de Withstraat, Rotterdam
Start van project2013
OntwerpScheurwatervandenHoven in samenwerking met Antonia Reif Architectuur
OpdrachtgeverPim de Lange
FotografieScheurwatervandenHoven

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.