Topsporthal en schaatsbaan Tilburg in gebruik

Topsporthal en schaatsbaan Tilburg in gebruik

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-01-2010

T-Kwadraat is het nieuwste sportcomplex van Tilburg. Dit sportpaleis en het in aanbouw zijnde sportplein vormen het hart van de ontwikkelingen in Nieuw-Stappegoor. De voortrekkersrol van T-Kwadraat als publiek gebouw komt tot uiting in de typologie van het gebouw. De combinatie van sport en stedelijk leven wordt beleefbaar in een bijzonder ruimtelijke interieur.

T-Kwadraat werd ontworpen door architectencombinatie Bo.2/vH – Bo.2 architectuur en stedenbouw en Van Hoogmoed architecten, beiden uit Tilburg – na een anonieme architectenselectie in de zomer van 2005 waaraan ook Zwarts en Jansma, Mecanoo, AGS en Hooper architects deelnamen.Het op 24 oktober 2009 officieel geopende sportpaleis bevat onder andere een (top)sporthal, fitnessruimte, klimcentrum, sportmedisch centrum, horeca- en businessruimten, kinderopvang en de Ireen Wüst IJsbaan.

Aanzicht T-Kwadraat in Tilburg

Nieuw-Stappegoor
T-Kwadraat ligt centraal in het gebied (Nieuw-)Stappegoor, tussen de Ringbaan Zuid en de A58. In Stappegoor worden uitgaan, sport, wonen en onderwijs gecombineerd. Er waren al scholen gevestigd waaronder de Fontys studentencampus, daarnaast liggen het Willem II stadion, een megabioscoop, het ROC Tilburg, het IJssportcentrum Tilburg en het Recreatiebad Stappegoor in het gebied.

Foto’s: Norbert van Onna

     

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.