Nieuw interieur voor Toren C

Nieuw interieur voor Toren C

Door: Petra Starink | 10-12-2014

Een verouderde kantoorverdieping in Toren C van het WTC The Hague is getransformeerd tot een fris, uitnodigend en vernieuwend interieur. Het ontwerp is van Atelier PRO. 

Het WTC The Hague is in 2005 in het Beatrixkwartier gerealiseerd. Het bakstenen complex bestaat uit enkele torens met verschillende functies, waaronder wonen en kantoren. Na tien jaar zijn een aantal huurders vertrokken en eigenaar Bouwinvest en beheerder CBRE hebben Atelier PRO gevraagd om een verdieping van Toren C compleet te transformeren. Dit binnen een bepaald budget en tijd. Om de ruimtelijke kwaliteit zo goed mogelijk in beeld te brengen heeft atelier PRO de indeling afgestemd op heldere logistiek, mooie lichtinval en de juiste oriëntatie.

Simply Scandinavian Stijl

Van een traditionele gang met daaraan kamers gesitueerd is de verdieping omgetoverd tot een grote, open ruimte. De keuzemogelijkheden in werkplekken varieert van lounge tot boardroom. Reguliere werkplekken met tafels  voor maximaal 6 personen zijn afgewisseld met short-stay plekken. Op de verdieping zijn tevens een receptie, keuken en lunchruimte gevestigd. Bij het inrichten is in overleg met CBRE en Bouwinvest onderzocht welke uitstraling het beste past bij de doelgroep. Voor de stijl op deze verdieping is gekozen voor Simply Scandinavian stijl. De verdieping is ingericht met kunst, accessoires en groene planten.

Transformatie van verdieping

Het doel van de transformatie was om een modelverdieping te maken en te laten zien hoe een modern bedrijf gehuisvest kan worden in deze nieuwe ruimte. Bij de transformatie kwam het slopen en afvoeren van de oude indeling en inrichting, bouwkundige vernieuwing van een complete verdieping  en het opnieuw inrichten aan te pas. Atelier PRO had een minimaal budget en daarom moesten expliciete keuzes gemaakt worden in bouwkundige werkzaamheden. Het plafond is gedeeltelijk aangeheeld ipv vernieuwd en de installaties zijn op een veilige manier aangepast. In juni werd gestart met de herinrichting van de 1050 m2 oppervlakte en heeft in totaal 4 maanden geduurd.

Projectgegevens

Start datum ontwerp juni 2014
Opgeleverd oktober 2014
Locatie Beatrixlaan 590, den Haag
Architect Atelier PRO
Opdrachtgever Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund en CBRE B.V. Proptery Management
Programma Verbouwing en interieurontwerp voor de 2e verdieping van Toren C, onderdeel van het kantoren complex van WTC Den Haag
Projectteam directie Dorte Kristensen (voortraject, ontwerp) en Ernstjan Cornelis (kostenbeheersing, procesbegeleiding)
Projectarchitect Naomi Schiphorst
Interieurarchitect Thijs Klinkhamer
Bouwksoten € 239.500 totaalbedrag voor bouwkundig, losse en vaste inrichting, Losse inrichting: € 80.000 en bouwkundig: € 159.500
Vorm van samenwerking Design & Build ism Qbiq
Omvang Bruto Vloer Oppervlak: 1050 m² Netto Vloer Oppervlak: 1020 m²
Fotografie Eva Bloem

Gerelateerd

Tags: , , , , ,