Transformatie Boshuis door Bloothoofd

Transformatie Boshuis door Bloothoofd

Door: Jacqueline Knudsen | 12-11-2015

Bovenop een recreatiewoning uit de jaren 50, verscholen in het bos, staat een sculpturale, compacte en duurzame woninguitbreiding. Het ontwerp past met zijn schuine daken en wanden precies binnen de kaders van het bestemmingsplan die een maximale goot- en nokhoogte voorschrijft.


De bestaande woning wordt duurzaam gerenoveerd en zal volledig autarkisch worden. De opbouw en het interieur zijn op maat gesneden voor de functies en het gewenste gebruik en zo compact mogelijk ontworpen. De bedden en opslagruimten zijn ingebouwd waardoor er verder geen meubilair nodig zal zijn. De dakopbouw biedt plaats aan twee slaapkamers en een overloop met wasmeubel van waaruit je toegang hebt tot het bestaande dak. Het bestaande dak werd al geregeld beklommen om daar te genieten van de ondergaande zon en het uitzicht op de flora en fauna van de Achterhoek. Vanuit de uitbreiding omhoog biedt een groot venster een ruim uitzicht over grasland en de bomen.

Architect Bloot Architecture, Tjeerd Bloothoofd
Realisatie:2014/2015
Locatie: Hengelo (Gelderland)
Aannemer: Mans bouw
Constructeur: Adviesbureau AC Dekker
Foto’s: Jeroen Musch

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.