Transformatie flats Antwerpen door Kempe Thill

Transformatie flats Antwerpen door Kempe Thill

Door: Petra Starink | 16-09-2015

In Antwerpen- Rozemaai is de transformatiefase van twee appartementsgebouwen naar ontwerp van Atelier Kempe Thill gestart. Twee brutalistische woonschijven uit de jaren 70 van de vorige eeuw zijn volledig herontworpen om gelijktijdig een betere woonkwaliteit voor de toekomstige appartementen te realiseren en de gebouwen beter te integreren in het nieuwe masterplan voor Rozemaai.

Hoogwaardige isolerende gevels

De twee gerenoveerde gebouwen aan de Jef van Hoofstraat vormen het startschot en symbolisch “billboard” voor de grootschalige herontwikkeling van de gehele wijk. Alle bestaande gevels, balustraden, trappenhuizen, technische installaties en het complete interieur van de twee gebouwen worden verwijderd. Alleen het betonskelet blijft behouden. De bestaande structuur wordt vervolgens opnieuw bekleed met hoogwaardige, isolerende gevels.

Volglazen gevel

Nieuwe trappenhuizen, liften en entreehallen worden toegevoegd aan beide uiteinden van de gebouwen om daarmee de gebouwen een duidelijkere en betere oriëntatie op het publieke domein te geven. Om kwalitatieve, moderne appartementen te realiseren worden deze aan de zijde van het natuurgebied “de Oude Landen” voorzien van een volglazen gevel in combinatie met toegevoegde royale terrassen met glazen hekwerken.

Projectgegevens

Locatie Jef van Hoofstraat, Antwerpen
Architect Atelier Kempe Thill
Opdrachtgever Woonhaven Antwerpen
Partner architect RE-ST, Antwerpen
Project sociale huisvesting
Uitvoering 2015-2017

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.