Transparant kunststof voor modieus interieur Digital Port

Transparant kunststof voor modieus interieur Digital Port

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-10-2006

Projectgegevens

ArchitectMecanoo architecten, Delft
OpdrachtgeverDigital Port Rotterdam
HoofdaannemerHypsos Leisure, Soesterberg
Adviseur constructie, projectmanagement en uitvoeringHypsos Leisure, Soesterberg
Adviseur installaties, bouwfysicaDe Blaay Van den Boogaard, Rotterdam
Adviseur lichtontwerpERCO Lighting, Naarden
Adviseur computerinstallatiesSand Fire, Amsterdam
Opleveringapril 2004
Bruto vloeroppervlak800 m2
Totale stichtingskosten€ 1.500.000
Bouwsom incl. installaties, excl. inrichting en BTW € 1.000.000
Leverancier acrylaatPyrasied, Leeuwarden
Leverancier staalE & C Engineering, Maarssen
TekstPaul Groenendijk
Foto'sChristian Richters

Aan de zuidkant van de grote beurszaal ontwierp Mecanoo een nieuwe invulling met allerlei nieuwe technische snufjes: Digital Port Rotterdam. Dit is een is een tijdelijk paviljoen met een kennis- en opleidingscentrum voor ICT-toepassingen voor ondernemers. Het rechthoekige bouwsel van ongeveer 40 bij 15 meter heeft een gevel van kunststof met verschillende graden van transparantie. Via een route zijn verschillende onderdelen en workshopruimtes verbonden: een serviceblok, een lobby, een ellipsvormig auditorium, een loungeruimte en drie workshopruimtes. Er is verder een aparte kantoorruimte. De ruimtes verschillen sterk van sfeer en inrichting.

In de geheel afgesloten ovale ‘arena’ worden de bezoekers in een vaste opstelling van twee rijen zitplaatsen op twee niveaus ontvangen. Aan het plafond hangen plasmaschermen. De buitenkant van deze ruimte is bekleed met panelen van dezelfde oranje stof als de losse kussens in de ruimte. Een tweede afgesloten ruimte heeft door een glaswand uitzicht op de beurs. De ruimte is geheel wit en voorzien van een tapijt met vervreemdende druppelprint. Het plafond is van gespannen doek met daarachter verlichting, die langzaam van kleur verandert naarmate de workshop vordert. De laatste twee afgesloten workshopruimtes zijn geheel transparant. Het fraaie oorspronkelijke plafond van de grote beurszaal met ronde glastegels in schokbetonplaten is hier goed zichtbaar gebleven.
De bar is opgebouwd uit golvend gezaagd, op elkaar gelijmd perspex, waarachter verlichting is aangebracht. De kasten in de achterwand zijn eveneens van felgekleurd perspex, dat van achteren wordt aangelicht.

     

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.