Turbine, Leiden

Turbine, Leiden

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-02-2011

Projectgegevens

Projectarchitect Roel Wijnterp, Renée Schuffelers
Medewerkers Evelyne Lankhorst, Fennie Kostense
Opdrachtgever Opdrachtgever Portaal, Leiden
Hoofdaannemer LetterZdesign, Rijswijk; Okke van Bemmelen, Delft
Adviseur constructie Houtwerk Delft
Start bouw Januari 2010
Oplevering Februari 2010
Bruto vloeroppervlak 346 m2
Bruto inhoud 2000 m3
Leveranciers:
Werkplatforms LetterZdesign, Rijswijk
Bespreekruimte Van Bemmelen Bouw, Delft
Buda zitelementen Alterego, België
Tekst Peter Visser
Foto’s Maarten Fleskens

Het Huis van de Communicatie is onderdeel van gebouw De Nieuwe Energie (zie artikel in ArchitectuurNL #06/2009) en is een creatieve broedplaats voor zzp’ers in de communicatiesector. In ruimtes variërend in grootte van 30 tot 350 m2 zitten diverse creatieve bedrijven. Een van deze grote ruimtes is nu omgevormd tot Turbine, 18 one-man-offices in de vorm van verrijdbare platforms die uitnodigen om gezamenlijk aan projecten te werken, in een opvallend grafisch ontwerp.

De grote lichte open ruimte met uitzicht op de Maresingel biedt zzp’ers de mogelijkheid één van de achttien volledig ingerichte werkplekken huren, fulltime of voor twee of drie dagen per week. De werkplekken bestaan uit een verrijdbaar platform met daarop een in hoogte verstelbaar bureau, een bureaustoel en een kast. Naast de huur van deze werkplek mogen huurders ook nog een aantal uur per jaar gebruik maken van de algemene vergaderzalen op de begane grond in De Nieuwe Energie.

Centraal object vormt de bespreekruimte, deze lichte ruimte, opgebouwd uit elegante grote lamellen, zorgt voor een bijzonder visueel effect en afscherming van de werkplatforms. Hier kunnen de ondernemers met klanten overleggen en presentaties houden. Verder zijn er een stilteruimte, een pantry en een hippe relaxplek voor algemeen gebruik.

De graphics van grafisch ontwerpstudio Duel, met als belangrijkste blikvanger het enorme printplaatpatroon op de vloer, geven de ruimte een bijzondere en geheel eigen identiteit. Bart Muller van opdrachtgever Portaal beschikt hiermee over een schitterende ruimte die het Huis van de Communicatie een extra dimensie geeft.

Turbine is een inspirerende hotspot voor creatieve zzp’ers geworden, die perfect voorziet in de behoeften van de moderne kenniswerker. De combinatie van grafisch en 3D ontwerp maakt van het geheel een bijzondere en plezierige werkruimte.

     

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.