Tweede ronde Innovatieregeling Mooi Nederland

Tweede ronde Innovatieregeling Mooi Nederland

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-03-2010

Vanaf 1 maart is de tweede tender van de Innovatieregeling Mooi Nederland van start gegaan.

Provincies en gemeenten kunnen hierin inspirerende en vernieuwende projecten aandragen die Nederland mooier maken. Minister Huizinga van VROM stelt hiervoor in 2010 6,5 miljoen euro beschikbaar.

Provincies en gemeenten hebben vaak nog te weinig oog hebben om binnen steden en langs de bestaande infrastructuur de omgeving aantrekkelijk te maken. Minister Huizinga: “Met deze prijs wil ik overheden stimuleren om juist met innovatie oplossingen te komen om Nederland juist op deze plekken mooier te maken”.

De tweede tender van de Innovatieregeling Mooi Nederland is vooral gericht op compacte verstedelijking, energielandschappen en integrale ontwerpen voor weg en omgeving.

Innovatieregeling Mooi Nederland
De tweede tender van de Innovatieregeling loopt van 1 maart tot 1 juni 2010. Na de zomer van 2010 wordt bekendgemaakt welke projecten een financiële bijdrage ontvangen. De voorstellen worden beoordeeld door een onafhankelijke adviescommissie onder leiding van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol. De commissie let daarbij op de volgende criteria:

bijdrage van het project aan een Mooi Nederland
>innovatie
>samenwerking
>snelheid
>doelmatigheid
>Groen prikkeldraad

Bij de eerste tender van de Innovatieregeling in 2009 werden 224 projecten ingediend. Daarvan hebben er 26 (pdf) een financiële bijdrage ontvangen van het Rijk. De projecten die werden gehonoreerd lopen sterk uiteen: van de terugkeer van het buurtschap (Midden-Delfland), het aanleggen van ‘groen prikkeldraad’ in de Betuwe (Rijssen) tot het ontwikkelen van een virtueel spel dat bestuurlijke beslissingen rond regionale bedrijventerreinen inzichtelijk maakt (Gooi- en Vechtstreek).

Overheden, stichtingen, belangenverenigingen en ondernemers (inschrijving bij Kamer van Koophandel is vereist) die op een nieuwe manier vorm geven aan een mooi Nederland, maken kans op een financiële bijdrage.

Meer informatie over informatiebijeenkomsten, thema’s en planning van de tweede ronde van de Innovatieregeling Mooi Nederland vindt u op www.vrom.nl/IPMooinederland

Dossiers
Innovatieregeling Mooi Nederland

     

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.