USC studentenhuisvesting Utrecht door Zecc

USC studentenhuisvesting Utrecht door Zecc

Door: Jacqueline Knudsen | 07-07-2016

Een kantoorgebouw uit de jaren ’60 in het centrum van Utrecht is getransformeerd naar studentenhuisvesting. Het gebouw maakt onderdeel uit van het Utrechtsch Studenten Corps (USC) en biedt huisvesting aan 25 mannelijke studenten.

Het grijze modernistische bouwwerk uit de jaren ’60 werd lang beschouwd als een wezensvreemd gebouw in de historische context van de smalle Boothstraat. Met de herbestemming is gepoogd enerzijds de modernistische opbouw van het gebouw te respecteren, maar anderzijds een sterke verankering in de omgeving te bereiken. De opbouw van het gebouw bestaat uit een gesloten volume op de begane grond met glas rondom. De bovengelegen verdiepingen hebben een sterk verticale gevelindeling. Het geheel wordt bijeengehouden door twee metselwerk ‘schijven’.

In de transformatie naar studentenhuisvesting is de hoofdopbouw gelijk gebleven, maar is een geheel nieuwe gevel in metselwerk aangebracht, waardoor het gebouw zich veel beter voegt in het traditionele straatbeeld. Op de begane grond is gekozen voor een donkere baksteen met een groot nieuw venster naar het restaurant van de studentenvereniging. Op de verdiepingen is een verticale baksteen lamel toegepast in een vergelijkbare gele steen als het hoofdgebouw van het USC aan het Janskerkhof in Utrecht.

Locatie: Boothstraat Utrecht
Opdrachtgever: Utrechtsch Studenten Corps
Architect: Zecc
Hoofdaannemer: Versteeg Utrecht
Opgeleverd: 2016
Fotografie: Stijnstijl

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.