Van garage naar woon-werkruimte

Van garage naar woon-werkruimte

Door: Petra Starink | 05-09-2016

In Arnhem zijn een voormalig karakteristiek garagepand en de daarnaast gelegen benedenwoning samengevoegd tot een woon-werkruimte. Het ontwerp is van li-Z architectuur. Door toepassing van een stalen trap, stalen hekwerken, een glazen schuifdeur in stalen frame, de betonnen vloer en de oude bakstenen wand heeft het pand een industrieel karakter gekregen. Het voormalige garagepand heeft de functie van werkruimte gekregen en de benedenwoning heeft zijn functie behouden en is opnieuw ingericht.

De wens van de opdrachtgevers was om veel licht te creëren in de woon-werkruimte en aan de tuinzijde de twee panden visueel te verbinden. De benedenwoning is opnieuw ingedeeld en voorzien van een op maat gemaakte keuken en een badkamer gemaakt van betonstuc.

Panden visueel verbonden

De beide panden zijn verschillend van karakter en dit is ook zichtbaar aan de tuinzijde. De twee tuinen zijn samengevoegd tot een grote tuin en is ontworpen en aangelegd door Het Perceel: een co-creatie van De Vrije Ruimte en li-Z architectuur. Door middel van een houten pergola-achtige constructie zijn de twee panden visueel met elkaar verbonden.

Voor de openslaande tuindeuren is een betonnen terras gemaakt dat hoger ligt dan de tuin. Voor de bestaande serre is een zwevend houten vlonder gemaakt. Alle elementen zijn gemaakt van Robina. Langs de houten kolommen groeit de beplanting die van de tuin een ware oase moet maken.

Projectgegevens

Naam project Garage en woon-werkruimte
Locatie Rozenstraat, Arnhem
Programma/functie Woon-werkruimte
Architectenbureau Li-Z architectuur
Projectarchitect Lisette Jacobs
Opdrachtgever(s) Particulier
Hoofdaannemer Aannemingsbedrijf Degens
Landschapsarchitect Aanleg tuin: De Vrije Ruimte, Ontwerp tuin: Het Perceel
Start bouw april 2015
Oplevering juli 2015
Beeld Lous@Zo

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.