Veilige en dynamische ontvangstruimte

Veilige en dynamische ontvangstruimte

Door: Petra Starink | 13-09-2016

Helgasnelarchitecten uit Rotterdam heeft voor de Sociale Dienst in Zeist een ontvangstruimte ontworpen waar openheid en veiligheid voorop staan. In 2006 kwam de veiligheid van de medewerkers in gevaar tijdens een steekpartij. Bij het ontwerpen van de nieuwe ontvangstruimte werd steeds de vraag gesteld hoe open en kwetsbaar de nieuwe ruimte mag zijn. Het resultaat is een ontwerp wat dynamisch is en waar mensen zich op hun gemak voelen.

Helgasnelarchitecten organiseerden voor de medewerkers workshops waar de gebruikers uitgedaagd en verleid werden. Helgasnelarchitecten luisterden, observeerden en maakte daarna veel schetsen om door te dringen tot de kern.

De ontvangstruimte is eerst leeg gemaakt. Daarna zijn de spreekkamers als volumen in de open ruimte geplaatst. De ruimte is ontworpen met aandacht voor het detail en de emotie van klanten. Met veel liefde is gewerkt aan het ontwerp en de uitvoering. De ronde hoeken verzachten de wanden en de spreekkamers, ze geven de ruimte een humane sfeer. De spreekmeubels zijn afwisselend frontaal en naast elkaar uitgevoerd.

Elk meubel heeft zijn eigen karakter en is uniek. Genoest eiken wordt gecombineerd met HPL waardoor het meubel opbreekt in losse vlakken, vlakken die meedoen in de kleuren op de wanden. De kleuren op de wanden vormen met de vlakken van de meubels een totaalcompositie. Doordat de ruimte een humane sfeer uitstraalt, hebben gesprekken met de klant veel eerder een persoonlijke sfeer gekregen.

Projectgegevens

Opdrachtgever:  Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug, Zeist
Ontwerp:  helgasnelarchitecten
Projectteam: Helga Snel, Jeffrey Reule, Rémy Konings, Robby Smith, Jan Enting Aannemer:  Barten Groep, Driebergen
Meubelmaker: Hardeman, Lunteren
Vloeren:  Kreikamp, Nijkerk
E Installaties: Kalkhoven  Elektra bv, Zeist
W installaties: Van Dorp, Amersfoort
Losse inrichting:  Lensvelt, Breda
Vloeroppervlak: 900 m2
Start ontwerp: September 2015
Start bouw:  April 2016
In gebruik name:  Juli 2016
Fotografie:  Daria Scagliola & Stijn Brakkee

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.