Villa in de Algarve

Villa in de Algarve

Door: Petra Starink | 11-06-2013

In de Algarve in Portugal is voor een opdrachtgever uit Nederland een villa ontworpen door Hilberinkbosch architecten uit Berlicum. De villa is bedoeld als vakantiewoning.

De woning is op het hoogste punt van het terrein gesitueerd en opgebouwd uit verschillende volumes met elk een eigen functie onder een geknikt dakvlak: een woonhuis, zwembad en gastenverblijf.

De volumes en daken zijn verschoven ten opzichte van elkaar en volgen stapsgewijs de hoogtelijnen van het terrein. De woning is met authentieke Portugese materialen gebouwd.

Door de verschillende dakvlakken, de materialen en de kleur gaat de woning op in het landschap. Wanneer je de woning benadert oogt het gebouw rijzig en gesloten. De wit gepleisterde muur vormt de bescherming tegen de hoger gelegen buren. Achter de muur opent het huis zich op de zon en het landschap. Een houten constructie draagt het dakvlak dat net boven de stenen muur zweeft, hierdoor valt er de hele dag getemperd zonlicht naar binnen.

Door een lange luie trap zijn de woning en het gastenverblijf met elkaar verbonden. Het zwembad met de opengewerkte dakconstructie en de ruime terrassen heeft een centrale plek in de woning en vormt de verbinding tussen alle functies. Gedurende de dag en de verschillende jaargetijden zijn er rond het huis altijd plekken die beschutting bieden voor de zon en wind. Er blijft altijd uitzicht over de boomgaard en een blik op zee.

Projectgegevens

LocatieAlgarve, Portugal
OpdrachtgeverParticulier
ArchitectHilberinkbosch architecten
Team architectenGeert Bosch, Annemariken Hilberink
FotografieRené de Wit, Breda
Bouwseptember 2008-2012

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.