Villa Kavel 01

Villa Kavel 01

Project
Door: Petra Starink | 26-05-2014

Studioninedots heeft op de punt van een eiland in Amsterdam een huis gebouwd dat er uit ziet als een mysterieuze zwarte doos.  Een woning vol verrassingen en contrasten.

Het huis bevat dynamische ruimtelijkheid en materiële kwaliteiten. Van een onbegrensde ruimte met panoramische uitzichten op de omgeving,  tot kamers die verscholen zijn achter een voile van schermen.

Kavel 01 ligt direct aan het water met vrij uitzicht op het tegenovergelegen park. Voor Studioneindots was het een uitdaging om op een ruitvormige lap grond met scherpe hoeken van 51 graden een ruime leefbare woning te ontwerpen.

Als je om de villa loopt oogt hij met zijn scherpe hoeken en lange gevels  afwisselend rank en slank. Van binnen varieert de sfeer van licht en luchtig tot donker en intiem. Het interieur heeft strakke op maat gemaakte meubels die afsteken bij de ruwe beton wanden tot de warme houten wanden in contrast met het koude staal.
De villa is in januari 2014 opgeleverd.

Projectgegevens

Locatie Amsterdam
Interieur ontwerp Studioninedots ( Wouter Hermans, Max Meijer)
Ontwerp Studioninedots ( Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl)
Opdrachtgever particulier
Uitvoering 2012-2013
Technische engineering Jean-Marc Saurer
Advisering verlichting Beda Elektro, Veenendaal
Advisering constructie Abt, Stephan Toonen
Advisering installaties Installatiebedrijf Bouman, Veenendaal
Hoofdaannemer Valleibouw, Veenendaal
Interieurbouw Pajaco Interieurbouw, Veenendaal
Fotografie Peter Cuypers
Bruto inhoud 975m3 inclusief souterrain
Bruto vloeropervlak 379 m2

Gerelateerd

Tags:

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.