Villa Kerckebosch

Villa Kerckebosch

Door: Petra Starink | 02-02-2015

In Zeist is Villa Kerckebosch, ontworpen door Engel Architecten opgeleverd. De keuzes van de kleuren en materialen die gebruikt bij zijn bij het ontwerp zijn afgestemd op de bosrijke omgeving.

De villa is ontworpen voor een kavel in de wijk Kerckebosch in Zeist. Het ontwerp voor de villa is geïnspireerd op de bosrijke omgeving. Met de zachte en natuurlijke grijstinten van het metselwerk en de contrastrijke kleuren van de kozijnen is geprobeerd het ontwerp goed aan te laten sluiten bij de sfeer van het bos. Het ontwerp is volledig in 3D getekend en uitgewerkt. Gedurende het hele ontwerpproces en de uitvoering hebben de opdrachtgevers een duidelijk beeld kunnen krijgen van het ontwerp en de gemaakte keuzes.

Inspiratie door bosrijke omgeving

De verticale lijnen van de kozijnen en de horizontale lijnen in de overstekken en het metselwerk zijn geïnspireerd op de hoge rechte verticale stammen van de dennenbomen en de horizontale lijnen van de takken en kruinen. In het ontwerp is geprobeerd de omgeving zoveel mogelijk intact te laten, het ontwerp staat op een terras dat los komt van de ondergrond. De tuin krijgt zoveel mogelijk het karakter van de glooiende hei. Een groot deel van de bestaande bomen op de kavel is gehandhaafd. De villa opent zich naar de tuinzijde en het daar achtergelegen heidelandschap. Vanuit de dubbelhoge woonkamer hebben de bewoners zicht op de dennenbomen en de heide. Door de grote glazen puien lijkt het omringende landschap naar binnen te komen. Dit effect wordt versterkt door de vloerafwerking die zowel binnen als buiten exact gelijk is gehouden. Van Dinther Bouwbedrijf uit Schaijk heeft de villa gebouwd. Eind 2014 is de villa opgeleverd.

Projectgegevens

Locatie Kerkebosch, Zeist
Architect Engel Architecten, Amsterdam
Bouwbedrijf Van Dinther Bouwbedrijf, Schaijk
Fotografie Primabeeld

Gerelateerd

Tags: , , , ,