Villa L

Villa L

Door: Petra Starink | 22-04-2013

Powerhouse Company heeft in nauwe samenwerking met RAU een villa gebouwd in de bosrijke omgeving nabij Hilversum. Villa L is een ruimtelijk gevarieerde residentie waar elke verdieping  zijn eigen sterke identiteit heeft.

Een jong gezin heeft Powerhouse Company en RAU  gevraagd een huis te ontwerpen dat zou  voldoen aan hun dromen, een huis dat eenvoudig is maar toch verrassend, open, minimaal en luxe. Powerhouse Company, verantwoordelijk voor het ontwerp, heeft deze tegenstellingen  opgelost door een huis te ontwerpen op basis van een radicale differentiatie van ruimtelijke ervaringen op drie verdiepingen, waarvan een ondergronds . De begane grond is open, licht en transparant gehouden, in de kelder heerst massa en geslotenheid. Drie duidelijke niveaus, met drie zeer verschillende karakters en functionaliteiten als basis voor het gezinsleven.

Op de begane grond zijn de woonkamer en keuken gebouwd. De kamers op de eerste verdieping bieden ruimte om te slapen en voor privacy.  Elke kamer is als een wereld op zich met een eigen uitzicht over het beboste landschap. De gebogen kelder is voor de gasten, wellness en opslag. Het glas in de gevel is ‘stijlloos’ uitgevoerd, en is ingeklemd in profielen, die onzichtbaar in de wanden en plafonds zijn opgenomen.  De kelder geeft toegang tot de tuin.

Projectgegevens

Architect Nanne de Ru
Co architect Thomas Rau
Aannemer Coen Hagedoorn Bouwgroep BV
Projectleider Stijn Kemper
Interieurarchitect Bart Vos Vos interieur
Fotografie Christian van der Kooy
Landschapsarchitect Sander Lap-LAP Landscape & Urban Design

Het huis is voorzien van innovatieve duurzame maatregelen, waaronder een warm en koud-water opslag en uitgebreid gebruik van verborgen PV-cellen. De kelder bevat een speciale ruimte voor de high-end energiebesparing installaties.
De inrichting en meubels zijn ontworpen door binnenhuisarchitect Bart Vos. Villa L werd onlangs genomineerd voor de prestigieuze EU-prijs voor hedendaagse architectuur – Mies van der Rohe Award 2013.

Gerelateerd

Tags:
2 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.