Wellness in de duinpan

Wellness in de duinpan

Door: Petra Starink | 07-02-2012

In de duinen vlak achter Grand Hotel Huis ter Duin stond een oude tennishal. Deze is gesloopt en op dezelfde plek, binnen de oorspronkelijke contouren, is een nieuw wellnesscentrum verrezen. Wat meteen opvalt is dat het gebouw aan alle kanten wellness uitstraalt. Mooie grof natuurstenen muren geven het gebouw aan de buitenkant al direct extra cachet, maar vooral binnen zijn alle registers opengetrokken om van het complex een toppunt van luxe te maken.

Gelijk bij binnenkomst, vanuit de ondergrondse parkeergarage of via de voordeur, is er bij de receptie zicht op de comfortabele lounge en, via glazen vitrines indirect op het feeërieke zwembad. Op de begane grond zijn er verder diverse behandelruimtes voor massages, scrubben en maskers, een beautycentrum, een spinningzaal, twee squashzalen en een multifunctionele (sport)zaal.

Uiteraard zijn er ook prachtig afgewerkte kleedkamers met douches, een sauna en er is zelfs een kinderspeelhoek. Op de verdieping bevinden zich de fitnessruimte en drie beschutte patio’s. Vanuit de grote fitnessruimte is er ook weer zicht op het zwembad en de lounge mogelijk.

Projectgegevens

Locatie Erasmusweg, Noordwijk
Projectarchitect Jan Splinter
Projectteam Jan Splinter, Harrie pappot, Mark van kessel
Opdrachtgever en hoofdaannemer Van der Wiel Bouw, Noordwijk
Tuinarchitect Ewald Jamin, Leiden
Binnenhuisarchitect Jan Splinter
Adviseur constructie Raadgevend ingenieursbureau van Dijke, Hazerswoude
Adviseur installaties Putman installaties, Noordwijk
Adviseur verlichting Lichtontwerpers.nl, Zuidveen
Start bouw 2008
Oplevering 20120
Bruto vloeroppervlakte 5100 m2
Bruto inhoud 23.000m3
Bouwsom € 1.000.000, incl. installaties (€ 200.000), excl. inrichting en BTW
Tekst Peter Visser
Foto's Luuk Kramer, Jan Splinter

Bijzonder aan dit gebouw is echter niet zozeer het programma, maar vooral de uitstraling van wellness die overal is terug te vinden. De toepassing van fraaie natuursteen en kwaliteitshout creëert in het hele centrum een sfeer van warmte en luxe. Het uitgekiende lichtontwerp weet deze kwaliteiten nog eens extra te accentueren. Veel aandacht is ook besteed aan de details, zo is bijvoorbeeld voor de kleedkamers geen gebruik gemaakt van een standaard inrichting, maar is deze speciaal hiervoor ontworpen.

Door de ligging naast het hotel was het belangrijk dat ook het dak, waar de hotelgasten op uitkijken, er goed uit ziet, het mocht geen sluitpost worden met allerlei technische installaties in het zicht. Die zijn dan ook allemaal weggewerkt in de zolder van het complex, het dak is in feite een vijfde gevel geworden. De verholen goten maken het dak en het gebouw helemaal af.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.