West Beat door Studioninedots

West Beat door Studioninedots

Project
Door: Petra Starink | 01-11-2016

Studioninedots en Lingotto Ontwikkeling zijn geselecteerd om aan de Lelylaan in Amsterdam Nieuw-West het nieuwbouwproject ‘West Beat’ te ontwikkelen. De gemeente Amsterdam koos voor het plan vanwege de indrukwekkende vormgeving in combinatie met een sterk programma.

West Beat wordt een multifunctioneel woon- en werkgebouw met een bijzonder concept en ontwerp. Het gebouw zal bestaan uit circa 150 hoogwaardige woningen, op de begane grond werk-, cultuur- en ontmoetingsfuncties en een ondergrondse parkeerkelder. Wethouder Grondzaken Eric van der Burg: “Het aantrekkelijk vormgegeven gebouw wordt een nieuwe hotspot op het gebied van cultuur, horeca en ontmoeten. West Beat vormt de ‘sprong over de ring’ als verbinding tussen het centrum en Nieuw-West. Het geeft een grote impuls aan de transformatie van de Lelylaan en maakt het een aantrekkelijke, levendige woonomgeving.

Kwaliteit cruciaal criterium

In deze selectieprocedure was ‘kwaliteit’ een cruciaal criterium, waarbij kwaliteit niet alleen geldt voor het architectonisch ontwerp, maar ook voor het programma, de voorzieningen en de score op duurzaamheid. De bouw start naar verwachting in 2018

Versnellingslocatie

Het is de ambitie van het collega van Amsterdam om minstens 5.000 woningen per jaar te bouwen. Om dit mogelijk te maken zijn 15 locaties benoemd tot zogenoemde versnellingslocaties, waaronder de Lelylaan. Binnen 5 jaar worden hier ruim 1.500 nieuwe woningen opgeleverd. Het wordt een levendig woon- en werkgebied met een grootstedelijk karakter: dé verbindende schakel tussen de binnenstad en Nieuw-West.

Projectgegevens

Naam project West Beat
Locatie Lelylaan-Delftlandlaan, Amsterdam
Programma/functie woningen, werkruimten, voorzieningen, parkeren
Architectenbureau Studioninedots
Projectteam Joost Maatkamp, Wouter Hermanns, Karlijn de Jong, Joost Körver
Opdrachtgever(s) Lingotto Ontwikkeling BV
Adviseur constructie Royal Haskoning DHV
Oplevering 2016-2020
Beeld Studioninedots

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.