Wiegerinck architecten ontwerpt transparant bedrijfspand

Wiegerinck architecten ontwerpt transparant bedrijfspand

Door: Petra Starink | 21-10-2015

Wiegerinck architecten uit Arnhem heeft een gebouw ontworpen voor EPR op Novio Tech Campus in Nijmegen. De nieuwbouw bestaat uit 2.200 m2 productie- en kantoorruimte, verdeeld over drie verdiepingen. In het gebouw staat de klant centraal en is de productie van modules duidelijk zichtbaar vanaf buiten.

De Novio Tech Campus in Nijmegen is een technologisch bedrijvenpark voor hoogwaardige, innoverende bedrijven op het gebied van Semiconductors, Life Science en Health. Het plan is ontworpen op een nieuw kavel en beantwoordt aan de vraag van EPR voor een representatieve en transparante huisvesting op een zichtlocatie.

Transparante productiehallen

Wiegerinck heeft een gebouw ontworpen waarin de klant centraal staat en productie van modules niet langer plaatsvindt in visueel gesloten productiehallen. De benodigde productiewerkplekken zijn verdeeld over drie verdiepingen en duidelijk zichtbaar vanuit de centrale vide als vanaf buiten. De nieuwbouw huisvest tevens de ondersteunende kantoorafdelingen en cleanroom-faciliteiten.

Betonnen kaders

De wens vanuit EPR voor een transparant bedrijfspand heeft Wiegerinck vertaald in een heldere en tijdloze architectuur, waarbij repeterende betonnen kaders in combinatie met hout en verdiepingshoge glazen puien het beeld bepalen. Het directe zonlicht wordt grotendeels bouwkundig geweerd en de  werknemers hebben een weids uitzicht over de campus. In 2016 staat de oplevering van het gebouw gepland.

Projectgegevens

Locatie Transitorweg 5, Novio Tech Campus, Nijmegen
Opdrachtgever Chezz Partners B.V.
Gebruiker EPR
Architect Wiegerinck architecten, Arnhem
Medewerkers Koen Arts, Joost de Jong, Martijn van Bentum
Adviseurs Arcadis, constructiebureau Snetselaar BV
Start ontwerp 2015
Oplevering eind 2016
Oppervlakte 2.200 m2
Programma kantoren, cleanroom en productiefaciliteiten
Beeld Wiegerinck architecten

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.