Willemsparkschool door Topos Architecten

Willemsparkschool door Topos Architecten

Project
Door: Petra Starink | 24-11-2015

Topos Architecten heeft in Den Haag de bestaande Willemsparkschool gesloopt en een nieuw pand gerealiseerd. De nieuwe school staat op de kavelgrens en richt zich op het aangrenzende speelterrein en park. Cruciaal bij de ontwikkeling van de school was de inpassing van de gymzaal, een grote gesloten doos die op de begane grond als verdieping een grote belemmering vormde bij het ontwerpen van de school.

Het volume op het binnenterrein zou te groot en fors worden. Het is opgelost door de gymzaal half verdiept aan te leggen met kleedruimten die in een kelder zijn ondergebracht.
Er is nu voldoende ruimte op de begane grond voor de drie lokalen van de onderbouw en het speellokaal. De groepen voor de midden- en bovenbouw op de verdieping zijn geclusterd en kijken uit over het park.

Gevel van aluminium composiet

De gevel bestaat uit een aluminium composiet plaat in horizontale banden in 2 wissende lichte kleuren. Het effect is een visuele reductie van de hoogte. Op de begane grond is de hoek naast de toegang van de school teruggelegd en uitgevoerd met een ander materiaal. Bij aankomst is duidelijk dat het voorplein om de hoek overgaat in het speelplein van de kinderen.

Projectgegevens

Opdrachtgever de Haagsche Schoolvereeniging
Omvang Bassisschool met 11 klassen en gymzaal
Architect ir Kees Jongelie, Topos Architecten
Team Jan Streefland, Henk Jan Bos, Peter Lagendijk, Sander Kreijns
Realisatie 2015
Locatie Frederikstraat 28, Den Haag

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.