Woonhuis met stucgevel en aluminium dak

Woonhuis met stucgevel en aluminium dak

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-10-2006

Projectgegevens

Architect Architectuurcentrale Thijs Asselbergs
Opdrachtgever Jeroen de Jong
Hoofdaannemer Aannemersbedrijf Kroom, Amstelveen
Adviseur Constructies G. Suurd Bouwtechnisch Adviesbureau, Alkmaar
Oplevering februari 2003
Bruto inhoud 1050 m3
Bruto vloeroppervlak 312 m2
Tekst Peter Visser
Foto's Luuk Kramer

Deze typologie bestaat uit, rechthoekige volumes met een zadeldak. De verschijningsvorm is echter totaal anders. Is de bestaande bebouwing opgetrokken uit roodbruine baksteen en gedekt met oranje dakpannen, het nieuwe huis is wit gestuct en heeft een zilvergrijs aluminium dak. Een mooie inpassing van moderne architectuur.

Om aan de benodigde vierkante meters te komen is het huis voorzien van een rechthoekige, donkergrijze, eenlaagse uitbouw met daarin de ingang, de berging en een atelier.
Vanwege de ligging achter de dijk is gekozen voor een splitlevel principe. De woonkamer is opgetild tot dijkniveau, en biedt een schitterend uitzicht over de rivier. Onder de woonkamer ligt de halfverdiepte kelder. De bovenverdieping met slaapkamers bestaat uit één vlakke vloer, waardoor de voor de bewoners belangrijke woonkeuken op de begane grond extra hoog is.
Voor- en achtergevel zijn voorzien van grote schuifpuien, die toegang geven tot de voortuin via een bijna pandbrede houten trap en tot de achtertuin.

     

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.