Woonhuis met stucgevel en aluminium dak

Woonhuis met stucgevel en aluminium dak

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-10-2006

Projectgegevens

ArchitectArchitectuurcentrale Thijs Asselbergs
OpdrachtgeverJeroen de Jong
HoofdaannemerAannemersbedrijf Kroom, Amstelveen
Adviseur ConstructiesG. Suurd Bouwtechnisch Adviesbureau, Alkmaar
Opleveringfebruari 2003
Bruto inhoud1050 m3
Bruto vloeroppervlak312 m2
TekstPeter Visser
Foto'sLuuk Kramer

Deze typologie bestaat uit, rechthoekige volumes met een zadeldak. De verschijningsvorm is echter totaal anders. Is de bestaande bebouwing opgetrokken uit roodbruine baksteen en gedekt met oranje dakpannen, het nieuwe huis is wit gestuct en heeft een zilvergrijs aluminium dak. Een mooie inpassing van moderne architectuur.

Om aan de benodigde vierkante meters te komen is het huis voorzien van een rechthoekige, donkergrijze, eenlaagse uitbouw met daarin de ingang, de berging en een atelier.
Vanwege de ligging achter de dijk is gekozen voor een splitlevel principe. De woonkamer is opgetild tot dijkniveau, en biedt een schitterend uitzicht over de rivier. Onder de woonkamer ligt de halfverdiepte kelder. De bovenverdieping met slaapkamers bestaat uit één vlakke vloer, waardoor de voor de bewoners belangrijke woonkeuken op de begane grond extra hoog is.
Voor- en achtergevel zijn voorzien van grote schuifpuien, die toegang geven tot de voortuin via een bijna pandbrede houten trap en tot de achtertuin.

     

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.