Woonhuis Vlijmen

Woonhuis Vlijmen

Door: Petra Starink | 02-02-2017

In Vlijmen heeft architect Jan Couwenberg een woonhuis ontworpen waarbij de levensloopbestendigheid van de bewoners centraal stond. Het meeste van het woonprogramma is daarom geplaatst op de begane grond. De basis van het huis is een platte doos waaruit in een bepaald ritme gaten zijn gesneden. Bepaalde gaten zijn als pui herkenbaar, andere zijn dicht gezet met houten Western Red Cedar latten, en andere vormen een patio achtige ruimte. Op deze manier worden de buitenruimtes bij de binnen beleving betrokken, en wordt op het spievormige kavel een logische lijn getrokken.

Platte doos

De platte doos is op een punt omhoog getrokken, waardoor een kleine verdieping is ontstaan met twee kamers en een badkamer. Via een vide heeft de grote centrale keuken zicht op de verdieping. De ochtendzon kan dwars door het huis schijnen. De centrale as in het woonhuis, die van voor naar achteren loopt, is ook in de vormgeving van de tuin aanwezig.

Projectgegevens

Naam projectWoonhuis Vlijmen
LocatieVlijmen, Noord Brabant
ArchitectenbureauJan Couwenberg Architectuur
Opdrachtgever(s)Particulier
HoofdaannemerRaros Bouw, Rosmalen 
Adviseur installatiesDoornbosch Elektrotechniek
Oplevering2015
Bruto vloeroppervlakte192 m²
BeeldClaudia den Boer

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.