Yes!Delft Labs van cepezed

Yes!Delft Labs van cepezed

Door: Jacqueline Knudsen | 13-09-2016

Op Science Park Technopolis opende op 8 september Yes!Delft Labs, een aan de TU Delft gelieerd incubatorgebouw met 2.500m2 kantoorruimte en 900m2 laboratoriumvoorzieningen voor innovatieve startups en groeiende  technologische en industriële biotech bedrijven. Het gebouw is ontworpen door architecturenbureau cepezed en een uitbreiding van het Yes!Delft bedrijfsverzamelgebouw voor start-ups uit 2005. Het voorziet in de behoefte aan meer capaciteit en biotechnische faciliteiten.

Het gebouw is gerealiseerd binnen een Design & Build-opdracht door aannemer Cordeel Nederland, ontwikkelaar cepezedprojects en architectenbureau cepezed.
Yes!Delft Labs bevat laboratoria, kantoren en een beperkt aantal gedeelde voorzieningen zoals pantry’s, vergaderruimten en laboratoriumvoorzieningen voor gemeenschappelijk gebruik. Een volledig transparante verbinding koppelt het nieuwe gebouw aan het oudere, waarin zich extra voorzieningen als het restaurant bevinden.

Vides

Aan de entreezijde zijn twee grote vides met trappen, die grenzen aan de gemeenschappelijke functies. De transparante gevels van de vides brengen veel licht het gebouw en zorgen voor uitzicht en een goede oriëntatie binnen het gebouw. De gevels van de vides liggen terug in de gevel. De vides zijn gemeenschappelijk te gebruiken voor informele ontmoeting, maar ook als bufferzone om piekbelastingen van bijvoorbeeld de vergaderzaal op te vangen. De ruimten rond de trappen en pantry’s fungeren als plekken voor interactie en informeel overleg en ongeplande ontmoetingen.

Flexibel en efficiënt

Voor de kantoren en laboratoria is ingezet op een grote mate van flexibiliteit en integraliteit; zij liggen aan weerszijden van een centrale gangzone, zijn gemakkelijk in elkaar om te vormen en de hoofdtrajecten van de installaties zijn geïntegreerd in het vloersysteem. De hoogte en daarmee ook de kosten en bijkomende voorzieningen als een brandweerlift of tussenbordessen van de trappen, zijn hierdoor aanzienlijk beperkt.

Projectgegevens

Naam project yes!delft labs
Locatie molengraaffsingel 12-14 delft
Programma/functie kantoorruimte, laboratoria, gemeenschappelijke voorzieningen
Architectenbureau architectenbureau cepezed
Opdrachtgever(s) TU Delft
Hoofdaannemer Cordeel Zwijndrecht
Adviseur constructie IMD Raadgevende Ingenieurs, Rotterdam
Adviseur installaties w: de Jong, Schiedam e: Steegman, Den Haag
Adviseur bouwfysica DGMR, Den Haag
Oplevering 2016
Bruto vloeroppervlakte 5.484 m²
Beeld cepezed | Léon van Woerkom

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.