Youmeet: het nieuwe vergaderen in Creative Valley

Youmeet: het nieuwe vergaderen in Creative Valley

Door: Jacqueline Knudsen | 12-03-2011

Tegelijk met de opdracht voor het interieur van YUNNO kreeg sprikk opdracht voor de inrichting van een innovatief vergadercentrum in Creative Valley. Youmeet biedt haar klanten vijf verschillend ingerichte ruimtes die zijn toegesneden op de vijf etappes in een creatief vergader- en besluitvormingsproces. Ook hier ontwierp sprikk een open plattegrond met daarin vrij geplaatste elementen. Doordat vloer- en plafondafwerking door alle ruimtes doorloopt, is een uniform kader gecreëerd.

‘De vloerbedekking is geprint. We hebben de patronen en kleuren ontworpen en afgestemd op de sfeer van elke ruimte. Ook voor de akoestische wandpanelen hebben wij ontworpen’ aldus Klaas Kresse van sprikk. Hoge berkenhouten elementen reiken van vloer tot plafond en creëren zodoende privacy maar bevatten daarnaast ook opslagruimtes, presentatieschermen en geluidsapparatuur. Glazen scheidingswanden zorgen voor de nodige akoestische afscheiding maar garanderen onbelemmerde zichtlijnen en veel natuurlijk licht. Desgewenst kunnen gordijnen het doorzicht blokkeren.

Speak & create

‘In totaal zijn er vijf ruimtes die symbool staan voor de fase van je bijeenkomst. Zo kun je starten met een presentatie in Speak om vervolgens ideeën de ruimte te geven in Create en deze uit te voeren in de ruimte Design.’ licht Theda Kunnen van Youmeet het concept toe. Speak is een langwerpige auditorium met op een lange wand twee grote projectieschermen en op de andere een enorme fotoprint van een zonsondergang bij Hoek van Holland. In de overwegend blauwe ruimte staan hippe fauteuils in oranje, de kleur die moet enthousiasmeren. Create is bij binnenkomst een lege ruimte. Midden op de grijze vloerbedekking staat een gele cirkel. ‘De gebruikers moeten zelf de ruimte vullen met vierkante poefjes of stoelen die in een wandmeubel zijn opgeborgen. Ook kunnen ze een enorme wand de ruimte inrollen, waarop geprojecteerd, getekend en geplakt kan worden. Hier moeten samen ideeën ontwikkeld worden’. Omdat hierbij ook veel geluid wordt geproduceerd, wordt zijn er veel geluiddempende foam buizen aan het plafond gehangen.

Design, reflect and decide

Design is een multimediaal lab met een sfeer van een werkplaats, inclusief een stalen roldeur, stalen stellingen en statafels. Ontwerpen kan met de hand of met computer, de muren zijn beschrijfbaar en voorzien van een smartboard. De kleur geel, die in deze ruimte overheerst, stimuleert deelnemers in hun ideevorming en creativiteit. Reflect is een informele rustige ruimte met banken en blauwe accenten. Hier worden plannen tegen het licht gehouden voordat er besluiten worden genomen. Midden in Decide staat een witte ronde vergadertafel. Het is een formele ruimte waarin besluitvorming wordt gestimuleerd door de rode kleur in het interieur. Een scherm, dat geheel vlak in de houtenwand is ingelegd, en een in de tafel opgenomen camerasysteem maken deze ruimte geschikt voor videoconferenties.

Projectgegevens

Architect Architectenbureau sprikk, Rotterdam
Projectarchitecten Johan van Sprundel, Max Rink & Klaas Kresse
Opdrachtgever YNNO Utrecht
Adviseur akoestiek Peutz, Zoetermeer
Hoofdaannemer Steenland interieurbouw, Gouda
Start bouw Oktober 2009
Oplevering Februari 2010
Bruto vloeroppervlakte 341 m2
Bouwsom € 132.000 excl. installaties en BTW
Tekst Jacqueline Knudsen
Foto's Edward Clydesdale Thomson

Gerelateerd

Tags: , , , , ,