Zakendoen in niet-clichématige bankomgeving

Zakendoen in niet-clichématige bankomgeving

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-01-2007

Projectgegevens

Ontwerpteam Chiel Verhoeff BV Architecten BNA, Vlaardingen
Opdrachtgever Rabobank Moerdijk
Hoofdaannemer Bouwgroep Moonen Breda BV
Adviseur Constructies en Akoestiek Goudstikker - de Vries, Den Bosch
Adviseur Bouwmanagement Hevo Bouwmanagement BV, Den Bosch
Adviseur Installaties DHV, Amersfoort
Oplevering december 2002
Bruto vloeroppervlak 2660 m²
Bruto inhoud 9800 m³
Interieurarchitect architectenbureau Van Manen, Noordwijk
Tekst Jan Bol
Foto's Peter Drent

Het regionale Kenniscentrum van Rabobank Moerdijk streeft naar financieel zakendoen in een niet-clichématige bankomgeving. Directeur Willem-Peter Kriek kiest voor een interieurconcept dat wel de nodige clichés laat zien in ‘sfeerclusters’, zoals de knusheid van een zithoek bij de haard, de deftige ambiance van een huisbibliotheek en de serene rust van een sobere, Japanse stijlkamer.
De uitwerking van het concept gebeurde samen met binnenhuisarchitecte Monique van Doorne van Van Manen uit Noordwijk.
Bankzaken hebben door de komst van de pinautomaat en de populariteit van thuisbankieren via internet een andere inhoud gekregen. Die ontwikkeling zorgt ervoor, in combinatie met de nodige bezuinigingen, dat elke bank op zoek is naar een nieuwe identiteit in zijn kantoren.

Directeur Kriek van Rabobank Moerdijk praat over de financial caretaker, het nieuwe profiel voor bancaire serviceverlening.
De financial caretaker praat in de visie van Kriek op ‘DNA-niveau’ met de klant. Het gaat volgens Kriek om het creëren van een vertrouwenwekkende setting waarin de klant voor het financieel doorspreken van ‘zijn droom’ gebracht wordt. Of het nu gaat om particulieren of om zakelijke contacten.
Een nieuw Kenniscentrum bood de gelegenheid om de nieuwe, intieme manier van zakendoen, ook financial cocooning genoemd, te verwezenlijken.
Dat vertaalde zich in een interieur met sfeerclusters die moeten beantwoorden aan verschillende gemoedstoestanden en archetypes van mensen. Die zijn vastgelegd in interieurbeelden en uitgewerkt in kleuren en materialen. Strak, donkerleer meubilair ademt een andere sfeer dan een rood bankstel met zachte velours kussens of een grand café opstelling.

     

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.