Buitenlamp Butler brengt binnen naar buiten

Things of Beauty

Buitenlamp Butler brengt binnen naar buiten

Door: Petra Starink | 02-03-2016

Ontwerper Erik Levy ontwierp voor het West-Vlaamse bedrijf Delta Light de nieuwe buitenlamp Butler, geïnspireerd op de plissé lampenkap. De lamp brengt het thuisgevoel letterlijk van binnen naar buiten.

De buitenlamp is geschikt voor zowel de woning als de tuin. Door zijn eenvoudige en zeer suggestieve vorm transporteert Butler binnen naar buiten. Het ontwerp van de lamp is rustgevend en elegant, en herkenbaar dankzij de voet en geplooide lampenkappen, die doen denken aan de traditionele modellen van zijde of papier.

Polymeer

Butler is vervaardigd van polymeer bekleed met een hoog resistente poedercoating. Er zijn twee versies beschikbaar: met gesloten lampenkap, waarbij het licht naar beneden wordt geprojecteerd, en een open kap uitgerust met een lens die voor een down-up lichteffect zorgt.

Butler is verkrijgbaar in drie hoogten voor een enkele of geclusterde installatie. Verder komt de buitenlamp in twee paalversies met een maximale hoogte van 1,60 meter, en met enkel- en dubbelvoudige wandversies. De collectie is verkrijgbaar in zwart of aluminiumgrijs en wordt binnenkort uitgebreid.

De lamp Butler is verkrijgbaar vanaf zomer 2016 via deltalight.be

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.