Collectie gebreide stoffen

Collectie gebreide stoffen

Things of Beauty
Door: Petra Starink | 02-02-2015

De nieuwe Alfredo Häberli collectie bestaat uit drie levendige gebreide meubelstoffen: Nebula, Nadir en Galaxy.

Ze worden vervaardigd aan de hand van verschillende breitechnieken, waardoor elk ontwerp een geheel eigen uitstraling heeft.  Dankzij hun gebreide constructie hebben Nebula, Nadir en Galaxy veel rek, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor meubels met een organische vormgeving.

De kleurenschema’s van Nebula, Nadir en Galaxy combineren contrasterende en kleur op kleur tinten die variëren van helder tot aardetinten. Hoewel hun respectievelijke kleurenschema’s van elkaar verschillen, vormen de kleuren van een of meerdere garens toch een band.

Ontwerper Alfredo Häberli

Het werk van de Argentijns-Zwitserse ontwerper Alfredo Häberli omvat industrieel vervaardigde alledaagse voorwerpen, bouwkundige projecten en technisch geraffineerde meubels. Zijn ontwerpen vallen op vanwege hun eenvoud en het innovatieve, intuïtieve gebruik van kleur. Alfredo Häberli is gastdocent aan verschillende scholen voor design en architectuur in de Verenigde Staten en Europa en heeft samengewerkt met een groot aantal vooraanstaande designbedrijven. Enkele hiervan zijn Vitra en Thonet.

Meer informatie www.kvadrat.dk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.