Deense kunststoelen

Things of Beauty

Deense kunststoelen

Door: Jacqueline Knudsen | 11-10-2013

De Deense kusntenaar Eske Kath heeft vier illustraties gemaakt voor de CHAIRIK stoel, een zeer succesvol ontwerp van Erik Magnussen, dat al jaren wordt geproduceerd door de Deense meubelfabrikant Engelbrechts. De vier verschillende kunststoelen, met illustraties op zowel de voor-en achterkant, verbeelden gestapelde huizen in felle kleuren en chaotische perspectieven naast elkaar tegen een houten achtergrond. Een tumultueus en speels commentaar op huiselijkheid en chaos. Samen creëren de stoelen een landschap in vier kleurstellingen. Het kunstwerk wordt beschermd door een sterke matte melamine oppervlaktelaag.
De Eske Kath stoelen van Engelbrechts zijn beschikbaar in een gelimiteerde oplage serie, van begin september 2013 tot eind februari 2014. Ze zijn individueel of in sets van vier te koop. De catalogusprijs is EUR 300 per stoel excl. BTW.

Eske Kath
De Deense kunstenaar Eske Kath (geb. 1975) verkent de paradoxale relatie tussen onze gesystematiseerde samenleving en de onbeheersbare krachten van de natuur. Met gedurfde kleurvlakken, scherpe lijnen, allegorische motieven en dramatische perspectieven, illustreert Eske de tegenstrijdige schoonheid en terreur als de werkelijkheid botst met de natuur. Huizen botsen met de destructieve krachten van de natuur in zijn werk, waarmee hij de discussie wil richten op de fragiele grens tussen terughoudendheid en chaos. Eske is afgestudeerd aan de Koninklijke Deense Academie van Beeldende Kunsten in Kopenhagen in 2003. In 2009 heeft hij een plafond in het koninklijk paleis Amalienborg in Kopenhagen geschilderd. Hij woont en werkt in New York en exposeert internationaal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.