Emailtechniek in oud jasje

Emailtechniek in oud jasje

Things of Beauty
Door: Petra Starink | 19-01-2015

Email is terug van weggeweest. We kennen de glazuurlaag vooral van de onbreekbare bekers en borden. Het designmerk Alessi liet zich charmeren door de oeroude techniek van emailleren en paste het procedé in zijn modernste vorm toe op de schalenreeks. De schaal Joy in inktblauw en granaatappelrood.

Staal als materiaal

Alessi blijft experimenteren met staal als materiaal. Het bedrijf werkt onder andere met industrieel ontwerpster Claudia Raimondo. Uit die samenwerking ontstond de nieuwe afwerking Enamel Paints. De ecovriendelijke emaillak legt een intrigerende glans- en kleursluier over het plaatstaal. De lak werd voor het eerst toegepast op de Joy-reeks, een ontwerp van Claudia Raimondo zelf. Door de glanzende lak en de bijzondere structuur van de schalen ontstaat een schaduw- en reflectiespel.

Verfijnde afgiettechniek

De schalenreeks Joy van Claudia Raimondo kwam tot stand dankzij een verfijnde en hedendaagse afgiettechniek. De ontwerpen kregen een open vorm met ongedefinieerde randen en een bijzondere textuur die een fascinerend reflectiespel creëert.

Voor meer informatie kijk op www.kinggeorge.land

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.