Hanglamp Cartoni 900 LED

Things of Beauty

Hanglamp Cartoni 900 LED

Door: Petra Starink | 13-11-2017

De hanglamp Cartoni 900 van ontwerper Wisse Trooster is gemaakt van gerecycled karton van Smurfit Kappa. De Cartoni 900 is opgebouwd uit een aantal lagen golfkarton. Met een fineer boven en onderlaag naar keuze is de lamp naar eigen smaak samen te stellen. De naam verwijst naast het label naar het gewicht van de lamp, slechts 900 gram. Doordat de lampen aan elkaar te koppelen zijn volstaat één adapter voor meerdere lampen. De lamp is in samenwerking met label Cartoni Design gemaakt en was te zien op de Dutch Design Week 2017 in Eindhoven.

Ontwerper Wisse Trooster

Wisse Trooster (1988) startte zijn design studio tijdens zijn opleiding Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven. Geïnspireerd door de productietechnieken maakte hij zijn eerste producten met een industrial touch. Als ontwerper richt Wisse zich op het creëren van nieuwe mogelijkheden door verder te kijken dan de standaardtoepassingen van de materialen en technieken waar hij mee werkt.

Cartoni Design

Cartoni Design is een jong label opgericht door Marijn Muller (39) & Willem Tacken (41). Zij combineren een commerciële achtergrond met een grote affiniteit voor design. De AMS serie, de eerste lijn van Cartoni Design ontwikkeld door Ernst Koning van Ilias Ernst, is dit jaar met een solopresentatie in Milaan gepresenteerd tijdens ‘Masterly The Dutch in Milano’.

Cartoni 900

De Cartoni 900 hanglamp is te koop vanaf €450,- bij Cartoni Design  of in de Cartoni Design winkel in het circulaire paviljoen ‘Circl’van ABN AMRO in Amsterdam.

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.