iMAX cruisen in de stad

iMAX cruisen in de stad

Things of Beauty
Door: Petra Starink | 04-02-2016

Robert Bronwasser ontwierp voor een Chinese opdrachtgever de elektrische step iMAX. De step heeft een iconisch design en biedt een perfecte oplossing voor het mobiliteitsprobleem in grote steden. In 2015 werd het ontwerp bekroond met een Red Dot Design Award.

Vijf criteria

Ieder ontwerp moet volgens Bronwasser aan vijf belangrijke criteria voldoen: smart, modest, iconic, logical en enjoyable. Dat resulteert in een productbeleving waar je blij van wordt. Al sinds zijn afstuderen in 1992 ontwerpt hij met veel passie en creativiteit voor innovatieve merken en fabrikanten producten die helder en functioneel zijn vormgegeven.

Bronwasser hanteerde bij het redesign van de iMAX zijn vaste werkwijze: look, think, create. Look is kijken en analyseren: wat gebeurt er in de markt, hoe wordt het product gebruikt, waar zit ruimte voor verbetering? Think is gekoppeld aan zijn visie: wat wordt de ontwerprichting? Welke keuzes moeten we daarvoor maken? En tot slot create: hoe vertalen we de visie naar een herkenbaar, bruikbaar en maakbaar product?

Gestroomlijnd

Een matte zwarte uitvoering is als basis gekozen voor de elektrische step, terwijl het te personaliseren skateboard zo kleurrijk is als je wilt, de gebruiker kan uit diverse dessins kiezen. De ontwerper integreerde de techniek, werkte alles wat je niet wilt zien en kapot kan gaan weg in het frame waardoor het geheel simpel, logisch en mooi gestroomlijnd oogt. Bij de verdere uitwerking stond het gebruiksgemak centraal, zoals het gewicht van de step, die met een hand inklapbaar is en makkelijk mee te nemen is in het openbaar vervoer

Kijk op de website van Robert voor meer informatie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.