Ironie van strenge vormen

Ironie van strenge vormen

Things of Beauty
Door: Petra Starink | 19-10-2015

Ondersteund door designer Denis Santachiara presenteert La Lattoneria hun nieuwste collectie vol   met kleurrijke dienbladen en bakjes. La Lattoneria, gevormd door Martina Salvato en Sara  Ricciardi, is de ontmoeting tussen twee verschillende maar elkaar aanvullende zielen, Scandinavische  precisie en Zuidelijke explosiviteit.

Ironie van de strenge vormen

Oggetti Razionalisti dienbladen collectie komt voort uit de inspirerende uitdaging van het opnieuw bedenken wat de inzichten zijn van bekende voorstanders van het rationalisme. Beide zijn ze hedendaags en traditioneel,  maar de ontwerpers spelen met de ironie van de strenge vormen die de architectuur uit 1920 met zich meebracht. De oudere werken van La Lattoneria laten al zien dat ironie, kleur en een speelse houding de de hoofdingrediënten zijn voor hun unieke designstukken.

Metalen platen en ongewone materialen

Alle ontwerpen zijn geproduceerd in het gebied Brianza in Italië. Er wordt gebruik gemaakt van metalen platen en ongewone materialen die onverwachte eigenschappen hebben, zoals: flexibiliteit, weerstand en  vlamvertraging.   De gehele collectie is persoonlijk gemaakt en bewerkt. Specifieke kleuren en afmetingen worden gemaakt op aanvraag.

Meer informatie lalattoneria.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.