Lamp van karton

Things of Beauty

Lamp van karton

Door: Petra Starink | 16-06-2016

Ontwerpbureau Waarmakers ontwierp de R16 lamp. De lineaire ledlamp is gemaakt van karton waarbij de verpakking tevens het armatuur vormt. Al eerder ontwierp het bureau de Ninebyfour lamp. Ninebyfour is een duurzame led armatuur uit een enkel stuk iepenhout.

Experimenteren met afval

Tijdens het ontwerpproces van de Ninebyfour ledlamp kreeg het bureau veel van de led-samples in kartonnen verzendkokers toegestuurd. Dit karton gaf veel afval. Het bureau is gaan experimenteren op welke manier dit materiaal hergebruikt kon worden, het liefst door de originele vorm zoveel mogelijk te behouden.

Verzendkoker basis voor lamp

Gecombineerd met ledverlichting, waarbij weinig warmte ontwikkeling optreedt, vormt de verzendkoker de basis voor een lamp.  Door de buis met een lasersnijder voor te snijden, kan de koker eerst als verpakking dienst doen, en bij ontvangst in enkele simpele stappen omgevormd worden tot lamp. Ieder detail is ontworpen om zo min mogelijk materiaal en onderdelen te gebruiken, elementen die de lamp fixeren zijn een munt van 5 cent  en een potlood, wat de gebruiker zelf moet toevoegen.

Meer info over de lamp is te vinden via waarmakers.nl

Beeld en video: Waarmakers| Design Studio

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.