Markthal op je schoen

Things of Beauty

Markthal op je schoen

Door: Petra Starink | 21-03-2016

Het indrukwekkende plafond gemaakt door Arno Coenen en Iris Roskam in de Markthal in Rotterdam is opnieuw inspiratie voor een schoen. Het schoenenmerk Mascolori presenteert vanaf vandaag de Markthal schoen 2.0 met de afbeelding van de Horn of Plenty.

De Markthal ontworpen door Winy Maas is sinds oktober 2014 de plek van Rotterdam voor verse producten en is het een enorme publiekstrekker geworden voor zowel Nederlands publiek als toeristen. De Markthal viel al diverse keren in de prijzen, waaronder De Rotterdam Architectuurprijs 2015 en de Nationale  Bouwprijs.

Plafond Horn of Plenty

Op het plafond van de boogvormige hal is de Horn of Plenty, van ruim 11.000 m2 gemaakt door Coenen en Roskam. Zowel het duo als Mascolori maken kunst in de echte wereld voor een echt publiek. De bijna on-Hollandse expressiviteit van de schoenen van Mascolori, kenmerkt ook het werk van Coenen en Roskam. Van creativiteit tot kleur en vorm.

In 2014 ontwierp Mascolori samen met Coenen en Roskam, ter ere van de opening van de Markthal schoenen met daarop de ‘Horn of Plenty’. Wegens groot succes lanceren zij nu opnieuw een schoen met print van de binnenzijde van het gebouw, in een nieuw jasje gestoken: De Markthal-schoen 2.0.  De schoenen zijn verkrijgbaar via www.mascolori.nl en in de winkel, Nieuwe Binnenweg 116, Rotterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.