Wandverwarming

Things of Beauty

Wandverwarming

Door: Petra Starink | 28-09-2015

In de winter verwarmen en in de zomer koelen. Milieuvriendelijk, duurzaam en onbegrensd in de vormgeving. Eisen die aan hedendaagse verwarmingssystemen gesteld worden. Hoe ziet de oplossing er uit als de vloeroppervlak gering is? Dan is er de wandverwarming, onzichtbare warmte uit de wand met de Fonterra Side 12 Clip-systeem van Viega.

De wandverwarming is zeer flexibel en kan in grote en klein kamers worden toegepast. De verwarming kan zelfs in schuine daken worden toegepast. De installateur zal de wandverwarming als nat of droogbouwsysteem inbouwen.

Fonterra Side 12 van Viega is een voorbeeld van een droogbouwsysteem dat op een intelligente en tijdbesparende manier twee werkzaamheden combineert: de installatie van de verwarming en droge afbouw. De systeemelementen bestaan in dit geval uit gipsplaten met geïntegreerde wandverwarmingsbuizen, die zonder extra werkzaamheden rechtstreeks op de onderconstructie kunnen worden gemonteerd.

Voor zolderverdiepingen waar de temperatuur tijdens hete zomerdagen fors kan oplopen, biedt Fonterra Side 12 bovendien de mogelijkheid om te koelen. In combinatie met bijvoorbeeld een warmtepomp die koud water uit de bodem rondpompt, kan het wandverwarmingssysteem de temperatuur met zo’n 4 graden laten dalen.

Kijk voor meer informatie op www.vloerverwarming-info.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.