Wire Chair met kleurlak

Wire Chair met kleurlak

Things of Beauty
Door: Petra Starink | 21-04-2014

Vitra geeft de designklassieker van Charles en Ray Eames een nieuwe look. In samenwerking met het Eames Office en Hella Jongerius zijn met name de kleuren en stoffen aangepast aan deze tijd.

De designklassieker de Wire Chair bijvoorbeeld uit 1951 van Charles en Ray Eames wordt door Vitra nu ook uitgebracht in kleurlak. Deze stalen draadstoel was jarenlang alleen verkrijgbaar in de bekende verchroomde versie. Sinds kort is de Wire Chair ook in muisgrijs en in gebroken wit. De stoel is ook handig voor in de tuin want de poedercoating maakt het staal weerbestendig.

De Wire Chair is een afgeleide van de Plastic Side Chair, met een zitschaal in dezelfde vorm, uitgevoerd in staaldraad. Langs de zijkanten van de schaal, die minder gewicht dragen, werd het draadraster zo veel mogelijk open gelaten. Dit beperkt het materiaalgebruik en maakt de stoel letterlijk en figuurlijk lichter. De organische vorm en het rechtlijnige netwerk vormen samen een bijzonder silhouet met het effect van een driedimensionale pentekening.

De Wire Chair is verkrijgbaar met diverse onderstellen: vier stalen buis poten (DKX), met een staaldraad onderstel (DKR) en met houten poten (DKW).
DKX en DKR met poedercoating zijn geschikt voor buitengebruik en kosten respectievelijk € 374,= en € 407,=. De DKW kost € 531,50 en moet -vanwege de houten poten- binnen blijven.
www.vitra.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.