Zoutvaatjes ontworpen door Peter Zumthor

Things of Beauty

Zoutvaatjes ontworpen door Peter Zumthor

Door: Petra Starink | 12-10-2015

De nieuwe collectie van Alessi laat specerijen tot hun recht komen in deze peper en zoutvaatjes, ontworpen door architect Peter Zumthor. Food en design worden gecombineerd. Inspiratiebron zijn de natuurlijke rotsformaties van monolieten, stalagmieten en kristallen.

De prototypes van de nieuwe collectie tafelaccessoires werden met een mes uit stukken zeep gesneden. De veelzijdige en onregelmatige volumes die zo ontstonden, zien eruit als kleine monolieten. Peter Zumthor, ontwerper en architect, tekende zes stukken: een olie- of azijnflesje, een zoutvat, een pepervat, een kruidenstrooier, een suikerstrooier en ten slotte een klein, persoonlijk zoutvat.

Dankzij het materiaal glas waaruit de collectie is gemaakt hoeft de inhoud van de vaatjes geen geheim meer te zijn. Het transparante materiaal laat licht binnen en straalt helderheid uit.
Om de natuurlijkheid van minerale vormen weer te geven, zijn de vaatjes zelf gemaakt van kristallijnglas; voor de deksels werd verzilverd gietstaal gebruikt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.