Zwevende salontafel

Things of Beauty

Zwevende salontafel

Door: Jacqueline Knudsen | 05-07-2013

De RKNL20 salontafel bestaat uit twee schijven van verschillende diktes die lijken te zweven. De ruimte tussen de elementen kan gebruikt worden om bijvoorbeeld tijdschriften of de afstandsbediening in de salontafel op te bergen. De salontafel is verkrijgbaar in drie formaten, 150 cm x 90 cm, 120 cm x 70 cm en 90 cm x 90 cm. De totale hoogte van de salontafel is 30 cm; de ruimte tussen de schijven bedraagt 7 cm. De salontafel zweeft ongeveer 5 cm boven de grond.

Ontwerper Ronald Knol (vandaar de naam RKNL) over de salontafel: ‘Balans is de essentiële factor in dit ontwerp; de hoogtes van de twee schijven, de ruimte daartussen en de radius van de afrondingen. Het vinden van de perfecte verhoudingen was hierbij de grootste uitdaging. Door de afgeronde hoeken krijgt de RKNL20 een sierlijk karakter.  In het gebruik kan de RKNL20 nog aangenaam verrassen. Er is meer opbergruimte dan je zou denken. De ruimte tussen de elementen kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld tijdschriften of afstandsbedieningen. Deze liggen mooi uit het zicht opgeborgen en altijd binnen handbereik.’

De tafel is gemaakt van hoogwaardig MDF, hierbij zijn de ronde hoeken met gebogen beukenhout ingezet. Het gebruik van deze materialen doet de salontafel solide aanvoelen. De hoge kwaliteit afwerking zorgt daarbij voor een verfijnde uitstraling. De tafel is verkrijgbaar in vier kleuren (wit, gebroken wit, grijs en antraciet) en in hoogglans of zijdeglans. Bij hoogglans krijgt het meubel meerdere lagen transparante lak extra. Hierdoor krijgt het oppervlak meer diepte en een reflecterend effect.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.