ArchitectuurNL 01 2018 – pag. 19

ArchitectuurNL 01 2018 – pag. 19

Door: | 29-04-2021

9-12. Het nieuwe clubhuis van sportvereniging
Were Di in Tilburg, Bedaux de Brouwer
architecten • Foto’s Michiel Kievits. 9. Houten
spanten doorsnijden de hoge ruimte. 10-11. De
60 centimeter hoge sokkel van beton maakt
het paviljoen een soort uitkijkpost. Het dak is
bekleed met staalplaten met een dakpannen-
structuur. 12. Prefab gelamineerd houten
binnenwanden. 13 en 14. De komst van het
Nationaal Hockey Centrum naar het complex van
sportvereniging Kampong in Utrecht vroeg om
voorzieningen op topsportniveau. Architect Jan
Bakers ontwierp het nieuwe clubhuis en knipte
het dak op in verschillende kleinere volumes.
Het daklandschap verwijst naar een Indische
Kampong • Foto’s Stijn Poelstra.

12

14

11

13

ArchitectuurNL

14-15-16-17-18-19_sportarchitectuur.indd 19 05-02-18 10:00

Gerelateerd